Između 6 i 8 sudionika – “Brela 2” ulaze u 2.županijsku ligu SDŽ: “GRADINA CISTA” SE VRAĆA !

Dvoznamenkasti broj juniora na Juniorskom boćarskom prvenstvu BSŽSD: MATIJA JAKIR NAJBOLJI !
12 srpnja, 2021
Potpisani ugovori ! KRALJ ŽELJEZA BRANKO ĆUBELA NOVI IGRAČ BK BRELA !
13 srpnja, 2021

Između 6 i 8 sudionika – “Brela 2” ulaze u 2.županijsku ligu SDŽ: “GRADINA CISTA” SE VRAĆA !

Široki “roster” boćarskog kluba Brela

Insajderske informacije koje cure u javnost iz perioda za registraciju igrača i klubova su zaista zanimljive. Nakon Mara Baje u Bistona, mnogo je zanimljivih događanja na boćarskom “mercatu”.

Navodno Tanja Grubiša mijenja sredinu, a jedini siguran transfer u krugovima županijskih liga jest prelazak Josipa Bulića u Veli Varoš, za koji je dokumentacija (kao i za Bajin transfer) već riješena. Varošani na taj način premošćuju ono što im je zadavalo najviše muka, a to su trke (brzinsko i štafetno izbijanje).

Istovremeno saznajemo da se za sezonu registrirala ekipa Brela 2, obzirom na velik broj boćara u Brelima koji zaslužuju veliku minutažu. Kada tome pridodamo povratak ekipe Gradina Cista i neizvijesne natjecateljske situacije oko Tugara (gdje postoji određeni interes za priključivanje natjecateljskom Volo boćanju), BK Sv. Roko Klis kao ekipe koja je primljena u punopravno članstvo BSŽSD te nepoznanicu u kojem će rangu natjecanja igrati BK Dugopolje, dođemo do toga da će drugu županijsku ligu (ako ne dođe do promjene sustava natjecanja) igrati između 6 i 8 klubova.

Prijedlozi izmjena sustava natjecanja:

Kako god da bilo, na stolu je zasada prijedlog sportske komisije BSŽSD da se županijske lige igraju na način da se oforme dvije grupe sa po sedam ili osam klubova, a onda da se od iduće sezone formira 1.žuanijska liga od 8 klubova, i 2. županijska liga od svih ostalih klubova. Kako će taj prijedlog jako teško zaživjeti, jer je za navedeno potreban konsenzus svih klubova u SDŽ, Sportska komisija BSŽSD je dala prijedlog B, u slučaju da prijedlog A ne bude usvojen, a on kaže da bi se iduća sezona 2021/2022 igrala po starom sustavu (jer zakon RH ne dozvoljava promjenu odmah sada), a od sljedeće sezone (2022/2023) bi se igrale dvije županijske lige (prva i druga) u kojoj bi prva liga brojila osam klubova, a druga liga onoliko klubova koliko ostane van prve županijske lige.

Comments are closed.