Dvoznamenkasti broj juniora na Juniorskom boćarskom prvenstvu BSŽSD: MATIJA JAKIR NAJBOLJI !

Boćarski klub Otok izborio Superligu ! BK STIVAN SE PLASIRAO U 1.HBL – JUG !
11 srpnja, 2021
Između 6 i 8 sudionika – “Brela 2” ulaze u 2.županijsku ligu SDŽ: “GRADINA CISTA” SE VRAĆA !
12 srpnja, 2021

Dvoznamenkasti broj juniora na Juniorskom boćarskom prvenstvu BSŽSD: MATIJA JAKIR NAJBOLJI !

Juniori SDŽ u društvu trenera Josipa Bulića i predsjednika BSŽSD Mira Jukića

Odigran je prvi dio juniorskog prvenstva Boćarskog saveza županije Splitsko – dalmatinske. Prvi službeni rezultati će biti objavljeni na web stranicama BSŽSD.

Do tada napomenimo da su odigrani Par, Krug i Brzinac. Štafeta, Pojedinac i Precizno će se igrati u iduću nedjelju. Matija Jakir je i u Brzincu i Krugu iznenadio favoriziranog Roka Velića, a s njim i Marina Vudraga. Vudrag se iskupio u paru kojeg je osvojio zajedno sa Antom Pirićem. Ante je tako krenuo stopama nešto starijeg brata Duje, iako će, istini za volju, imati poprilično težak zadatak, kada pričamo o dostizanju Dujinih rezultata.

Već nekoliko godina nismo imali priliku vidjeti dvoznamenkasti broj juniora na prvenstvu. Glavni razlog tom uspjehu su stalni treninzi koje održava Josip Bulić i to jednom tjedno, a koji su naslonjeni na juniorsku boćarsku ligu. Bulić se odlučio za nešto manji broj treninga na tjednoj bazi, ali vodeći se principom da je taj tjedni trening konstanta. Dakle, ništa previše, ali nema odustajanja. Takav način je podigao broj djece (nekoliko njih čak nije ni došlo na natjecanje), a na Josipov rad su u prilici nadogradnju ostvariti klubovi te povećati broj treninga, a time i kvalitetu izvedbe mladih sportaša.

Natjecanje je vodio Davor Feracina uz asistenciju samog Bulića, Joze Križanca i Sani Jakira. Također, natjecanju je prisustvovao član izvršnog odbora BSŽSD Zoran Nasić i predsjednik BSŽSD, Miroslav Jukić, koji je podržao najmlađe boćare i istima dodijelio odličja.

Comments are closed.