IZOBRAZBA TRENERA: Luko Hendić kao veliko boćarsko ime uključeno u projekt !

Izvanredne vijesti: LUKA ŽURE ORGANIZIRA “PAR (2+1)” U STOBREČU “ŠIŠKO”
19 veljače, 2020
PETAK 17:00 – OD HAMBURGA DO KANADE ! Spektakularno finale Karakašice !
20 veljače, 2020

IZOBRAZBA TRENERA: Luko Hendić kao veliko boćarsko ime uključeno u projekt !

Ivo Topić (gore lijevo)

Već smo pisali o tome kako u Splitsko – dalmatinskoj županiji postoje tri školovana boćarska trenera sa potrebnom kvalifikacijom i razinom obrazovanja, a da su istovremeno aktivni treneri. Ivo Topić, Ante Tonći Jurjević i Siniša Stipić su premalo. Previše premalo. Ured boćarskog saveza SDŽ vrši aktivnosti u koje se aktivno uključila i krovna nacionalna organizacija kako bi stigli do 15 ili 20 novih trenerskih imena u Dalmaciji.

Osim što bi navedeno zaoštrilo konkurenciju kada je u pitanju utrka za trenere nacionalnih selekcija, ono što je još važnije, podiglo bi nivo znanja o materiji generalno. Time bi i konačni prosječni domet sportaša i klubova postao mnogo viši.

Znanje kao temelj – još 4 imena i kreće godinama iščekivani projekt:

Prema posljednjim informacijama za stručnu izobrazbu koja bi se trebala provesti u Splitu su se prijavili i legendarni boćarski djelatnik Luko Hendić te Ivo Trković iz županije Dubrovačko – neretvanske. Time se broj prijavljenih popeo na 11 u svega nekoliko dana. U slučaju da kroz idućih 10-ak dana broj bude 15 ili više, krenuti će izobrazba stručnih kadrova u Splitu, što je značajna razlika za dalmatinske boćarske saveze u odnosu na situaciju pri kojoj su posljednji educirani treneri svoja znanja stjecali u Zagrebu. Time bi i ukupan trošak za nove trenere bio znatno smanjen. Ivo i Luko su veliki vjetar u leđa ovom dugo iščekivanom projektu u Dalmaciji.

Luko Hendić

Comments are closed.