JAKE PRIPREME U STOBREČU: Nediljko Šiško ugostio reprezentaciju Hrvatske

MAKARSKA I SUPER MARIO: Prijave na “Zelenka kup 2018” – Parovi (2+1)
16 listopada, 2018
Neka od finala ovaj vikend i rješavanje pitanja „Kralja bakelita 2018“
19 listopada, 2018

JAKE PRIPREME U STOBREČU: Nediljko Šiško ugostio reprezentaciju Hrvatske

Nakon što je objavljen plan o fantastičnom projektu Hrvatskog boćarskog saveza i mogućem formiranju Raffa lige, izbornik i igrači dobivaju podršku naprosto na svakom koraku. Cijela balotaška Dalmacija je uz reprezentativce.

Sa svih strana stižu ambiciozni planovi o gradnji dvorana, o adaptaciji postojećih objekata i mnogo toga ostaloga. Ideja je zaista na pretek, a sve sa ciljem da Dalmacija sutra ponudi svjetskog, europskog prvaka ili olimpijca u bakelitnim balotama. Gotovo nestvarno, ali ne i nemoguće.

Jedan od onih koji su odmah reprezentativcima Ivanu Juriću, Mati Paveškoviću, Siniši Stipiću i Luki Žuri pružili nedvosmislenu podršku je Nediljko Šiško. Čovjek koji je zauvijek promijenio igru kreiranjem prekrasnog i najljepšeg zdanja isključivo za plastiku u Dalmaciji. Šiško je time približio igrače sa svih strana Dalmacije jedne drugima. Sinjane je približio splićanima i omišanima te tako ojačao stup, srce i dušu balotanja u Dalmaciji, a to je upravo taj balotaški potez Sinj – Split, na kojem leži optimizam ljudi zaduženih za razvoj Raffa boćanja u Hrvatskoj.

Zdanje u Stobreču nije realna solucija za Raffa ligu i za profesionalizam koji će se tražiti od nekih budućih reprezentativaca iz cijelog niza razloga, ali bez obzira na to gospodin Šiško je ovog momenta stavio termine u dvorani na dispoziciju reprezentaciji Hrvatske za pripreme igrača za službeno natjecanje iz C.B.I. kalendara ili kalendara Svjetske Raffa federacije. Još jedan potez čovjeka čiji će doprinos igri ostati zauvijek zlatnim slovima upisan u “Povijest” igre sa Bakelitnim balotama u Hrvatskoj i Dalmaciji.

Comments are closed.