JEDAN FANTASTIČAN IGRAČ: Petar Bilokapić blizu titule Kralj bakelita !

1.HBL UŽIVO: Istra Poreč – Vargon od 15:00 sati !
28 studenoga, 2020
Otok bolji od Metkovića: BISTONU DERBI U SPLITU !
29 studenoga, 2020

JEDAN FANTASTIČAN IGRAČ: Petar Bilokapić blizu titule Kralj bakelita !

Petar Bilokapić i Luka Žure

Finale najiščekivanijeg turnira godine, Brnaza 2+1, je završeno. Rino i Pleme nisu bili adekvatan takmac za iznenaditi najbolju kombinaciju u bakelitu danas u Luki Žuri i Petru Bilokapiću. Potonji su slavili 2:0.

O genijalcu iz Srinjina, Luki Žuri, sve je već rečeno i napisano. Najbolji igrač bakelita ikada i najpolivalentniji ili najsvestraniji balotaš Dalmacije svih vremena, gledajući sve igre sa okruglim predmetom kojeg zovemo balota ili boća. Ovo bi mu mogla biti već peta titula Kralja Bakelita. Pri tom nijedan drugi igrač nema niti dvije titule. To dovoljno govori o razlici u klasi. Također, Luka 5 svi ostali 1, nije došlo bez borbe. Bilo je tu igrača koji su dali dio dobar dio sebe, pa čak i živote podredili balotama. Osam godina igrači pokušavaju biti bolji od Luke Žure. I to je legitimno i u tome nema ništa loše. Kao što je legitimno da je Žure u igralištu dokazao da je za nijansu bolji od igrača rođenih osamdesetih godine i starijih (to je dob nekih igrača koji su balote doveli do razine sporta, nebi li pokušali biti najbolji). Dali će netko od mlađih igrača, igrača rođenih 2000. godine i mlađih ili sadašnjih juniora (a potencijala ima mnogo), doći u šansu biti bolji od Luke… Ništa nije nemoguće, ali do tada će (ako se uopće dogodi) proći desetljeća.

Ako Luka osvoji titulu, sa njim će je osvojiti i Petar Bilokapić. Razlog tome je što su sva nadmetanja igrali zajedno, pa ne postoji bodovna razlika. Kao što Luka ima ono u čemu je “naj” tako ima i Petar. Po mnogim mišljenjima radi se o najtalentiranijem igraču svoje generacije. Također, po polivalentnosti u igri, Bilokapić je jako blizu Žuri. Tehnički gledano njegova igra nema nedostataka. Bližanje, vuča, tuča, guma, Petar ima sve. Ipak, Luka ima neke od ostalih vrlina poput superiorne strategije igre, koja ga izdvaja od velikog broja igrača, pa tako i od Petra. U svakom slučaju, ovaj legendarni balotaš iz Cetinskog kraja je na pragu fantastičnog i debelo zasluženog dostignuća, koje bi moglo biti kruna jedne zaista velike karijere. Ukoliko poredak igrača ostane isti, o karijeri i dostignućima ovog genijalca sa Gljeva, ćemo ponuditi jednu opsežnu priču.

Comments are closed.