Jesenice: PIRIĆ BRILJIRAO, PENGA I BUDIMIR DANJU I NOĆU TRENIRAJU ZA MEČ ŽIVOTA

Diljem Dalmacije: DERBI SLAVI MARETIĆU I MATI KESIĆU
15 travnja, 2016
Fotografije iz prošlog stoljeća: LEGENDARNI ZDRAVKO KATUŠIĆ ŠVABO
16 travnja, 2016

Jesenice: PIRIĆ BRILJIRAO, PENGA I BUDIMIR DANJU I NOĆU TRENIRAJU ZA MEČ ŽIVOTA

Duje Pirić

Mlada nada Dalmacije Duje Pirić

Osim što se u prvom kolu desio pravi pomor favorita, turnir u Jesenicama nudi nam potpuno novi val mladih balotaša koji kao zapeti čekaju veliki “skalp” i zvučnu pobjedu. No, krenimo redom.

Gospodin Romeo Tomaš, čovjek koji o i u balotama zna baš sve, u današnjem izvještaju dodatno je apostrofiro pobjede Hrvoja Tešije, Lea Vetme i Vlatka Bana, poularnig Grebenaša, kao i onu Gorana Bulića, Josipa Glavinovića i Špira Bulića. Nezaobilazna tema bio je i trenutna zvijezda balotanja broj 1, Mladen Šimić koji 20 utakmica ne zna za poraz, a primat trenutnog superstara je ekspresno preuzeo od Marina Ribičića. Fenomen zvan “Šimić” i serija pobjeda zaslužuje i posebnu analizu na kojoj radimo s obzirom da je javnost očekuje.

Uz to napomenuo nam je kako je u sinošnjem derbiju Jesenica Duje Pirić doslovno dominirao nad ekipom koja je izbacila prvog favorita turnira u Karakašici. Naime Pirić je po riječima gospodina Tomaša pucao 95 posto, što je zaista nestvarno briljantan podatak.  O Duji smo već na dugo i široko pričali s obzirom da se radi o jednom od najtalentiranijih igrača regije, ako ne i najtalentiranijem. Njegovi mnogo iskusniji suigrači, Jure Žižić i Mate Pavešković, nisu niti trebali igrati u najvišoj brzini s obzirom na nadmoć koju je mladi as prezentirao.

Kad smo promislili da je zanimljivostima tu kraj, gospodin Tomaš nam je dao povjerljiv podatak, o kojem je javnost ipak potrebno izvijestiti. Naime Ivan Penga i Damir Budimir već nekoliko dana treniraju cijelu noć i dio dana kako bi se suprostavili Juki i Žuki u ponedjeljak u Jesenicama. Dvojcu novajlija u balotama će pripomoći prekaljeni Miro Mrkonjić Karoca čije će iskustvo biti nasušno potrebno kako bi obuzdao temperament mladosti koja je u snažnom zanosu.

Po riječima gospodina Tomaša ekipa je u prvom kolu doslovno razmontirala protivnika. Također, mladići su nakon finala Stobreča bili jako glasni u kritikama prema Iki i Mati. Na veliku žalost tadašnjih finalista, Ivan Penga i Damir Budimir već su i žurno u šansi da pokažu svima, a prije svih Mati i Iki moć, dominaciju i silu.

Kako god bilo u Jesenicama se očekuju pune tribina. Desetci navijača koji Budimira i Pengu prate u stopu biti će im i na tom najtežem ispitu u mladim karijerama neosporno velika podrška. Da li će noćni trening uroditi plodom i da li će dvojac začepiti usta svima koji u njih sumnjaju, derbi i rezultat će nedvosmisleno i točno dati odgovore?!

IMG_1547

Legendarni Marijan Botica u društvu najveće balotaške zvijezde ovog momenta

Comments are closed.