JOŠ 2 DANA I TURJACI – PAR (2+1): Povijesni prvi „Grand Slam“ u balotama

Počinje zimska sezona balotanja: “LIGA SOLIN” (3+2) PRED BALOTAŠIMA
27 rujna, 2018
EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO U BOĆANJU: Pero Ćubela zlatni u “Preciznom”
1 listopada, 2018

JOŠ 2 DANA I TURJACI – PAR (2+1): Povijesni prvi „Grand Slam“ u balotama

104 dalmatinca

Bliži se 1.10. u tekućoj godini koji označava početak bodovanja igračima za nadmetanja koja će se završiti dogodine (2019). Igrači za nadmetanja koja startaju 1.10.2018 i kasnije, a završe tokom 2019. godine zaslužiti će bodove za ista po “dalmacijabalote.com” u utrci za “Kralja bakelita 2019”.

Također, u Turjacima će upravo 1.10. početi prvi povjesni “Grand slam” u balotama PAROVI (2+1), kojeg vodi odlični Vlade Galić (095/517-8256). Osim njegovog entuzijazma u Turjacima uzlet bilježi i lokalni boćarski klub BK “Pržina”, koja je u borbi za prvo mjesto u svom rangu boćarskog natjecanja. Pržina je prepuna mladih igrača na kojima počiva budućnost ove igre.

Zbog svega navedenog prava je prilika da se podsjetimo što je ono najvažnije što Turjaci ove sezone nude igračima.

Igrač koji osvoji nadmetanje u Turjacima za isto će zaslužiti 2000 bodova.

Igrač koji bude poražen u finalu Turjaka, za isto će zaslužiti 1000 bodova.

U prijevodu, jedno osvojeno ovako koncipirano nadmetanje lansira igrača među 15 najboljih igrača za godinu, a eventualno dva osvojena ovako velika i značajna balotaška nadmetanja na nivou godine i igrač je nedvojbeno u utrci za „Kralja bakelita“ po „dalmacijabalote.com“, odnosno za najboljeg balotaša Dalmacije za godinu. Zbog bonus bodova nadmetanje igraču koji ga osvoji vrijedi gotovo kao tri ostala osvojena nadmetanja sa manjim koeficijentom.

Klement Ugrin Vlade Galić

Vlade Galić Turjaci

Comments are closed.