Još dva trofeja: KRALJ SEDRAMIĆA, DRNIŠA I OKOLICE MARKO PLAZONJA, TONI BAŠIĆ, NENO MEŠIN I NIKOLA MUJAN

Jokac, Tendžera i događanja na mastersu: IVAN ŠOŠIĆ RICO I NIZ ODLIČNIH DERBIJA
18 rujna, 2016
Ratka Kovačevića čeka veliki derbi: MILIVOJ PAPIĆ PRVI U POLUFINALU
19 rujna, 2016

Još dva trofeja: KRALJ SEDRAMIĆA, DRNIŠA I OKOLICE MARKO PLAZONJA, TONI BAŠIĆ, NENO MEŠIN I NIKOLA MUJAN

marko-plazonja-neno-mesin-toni-basic

Uz poneki poraz, koji mu se desi nakon serija pobjeda, kad se sve zbroji i oduzme Marko Plazonja ima odličnu sezonu. Igrao je gotovo nevjerovatnih 15 finala. Ima finale Koprivnog i Kacunara u najjačoj mogućoj konkurenciji. Dio turnira je osvojio, a Marko je u životnoj formi. Igra naprosto sezonu iz snova.

Za vikend se slavio u Sedramiću u paru sa Tonijem Bašićem iz Dubrave (Neno Mešin treći igrač), kao i u Badnju u paru sa Nikolom Mujanom. Unutar šibensko-kninske županije Plazonja je naprosto i nepobitno velika prevaga.

Sličnosti sa kraljevima sa juga i Top 100 balotaša:

Kad je u životnoj formi, da 35 turnira po starodalmatinskim pravilima igra na spomenutom području, vjerovatno bi ih 25 osvojio. Slična stvar je sa Antom Vukovićem, Željom, Tigrom, Mirom Mihaljevićem i Tonćem Dragičevićem. Oni su na jugu naprosto najbolji, a neki su jako blizu desetak osvojenih turnira ovog momenta. Nijedan turnir nije lako osvojiti gdje god se on igrao, ali kad igrate sedam utakmica na Hanu, Koprivnom ili Kacunaru (npr) od kojih je njih pet 50:50, a dvije 70:30, šanse za titulu nije teško izračunati. A one su svakome jako male. Kao što je rečeno, „Kriteriji 2017“ su gotovi, čekaju svjetlo dana, a za jedan od ciljeva imaju približavanje perifernih krajeva regije i tih igrača, igračima srednje Dalmacije i olakšavanje vrgorčanima i ostalima proboj na „Poredak“, a otežavanje istog igračima iz okolice Splita.

marko-plazonja-toni-basic

Također, u pripremi je objava Top 100 balotaša po „izdvojenom mišljenju“ po abecednom redu, koja će svjetlo dana jednako kao i „Kriteriji“ ugledati uskoro. Ta lista će pokazati koliko će se pravih balotaških imena naći van iste, kao dokaz nevjerovatne srednje razine kvalitete igre u okolici Splita. Ukoliko netko od balotaša ima prijedlog kako ta lista izgleda, jako smo otvoreni za objavu.

Do tada uživajmo u fotografiji Marka Plazonje, koji baš nikad ne zaboravlja na juniore, a za savjet mladom čovjeku i igraču uvijek je otvoren.

marko-plazonja-nikola-mujan

Comments are closed.