Jose Mourinho Raffa boćanja: VILAR PRVI, PETAR SINOVČIĆ POSLOŽIO KLUB

ZVIJEZDA JE ROĐENA: Kada Vinka Hercega možemo očekivati u srednjoj Dalmaciji?!
28 srpnja, 2019
BRNAZE – TROJKA (3+1): Ante Tomašević nastavlja odlično započet posao
1 kolovoza, 2019

Jose Mourinho Raffa boćanja: VILAR PRVI, PETAR SINOVČIĆ POSLOŽIO KLUB

Petar Sinovčić

Još u „stara“ Raffa vremena, prije gotovo dva desetljeća, boćarski klub „Vilar“ organizirao je prva Raffa okupljanja. Bili su to početci ozbbiljnog boćanja za Petra Sinovčića, inače glavnog trenera kluba.

Sa svojevrsnom stagnacijom Raffe u Hrvatskoj, boćarski raffa klub „Vilar“ doživio je određeni pad. Ipak, danas je „Vilar“ vodeći klub prve Hrvatske boćarske Raffa lige i ništa od toga nije slučajno.

Petar Sinovčić: „Mi u klubu smo već od davno vršili analize Raffa tehnika, pa naš uspjeh nije slučajan. Liga natjecanje nam je stglo u najbolje moguće vrijeme. Godinama pratimo prijenose talijanske raffa lige uživo. Najbolje se naš rad vidi na Tomi Jerkoviću. Tim stručnjaka godinama s njim radi raffa tehnike. Rezultat u Bakelitu zbog toga pati, istina. Ali, stiglo je Tominih pet minuta. Na posljednjem treningu je pogodio 18 boća za redom. Naši treninzi su jako naporni, a osim Tome na pripremama reprezentacije za Europsko prvenstvo u Insbrucku očekujemo i našeg Stipu Pivčevića. Njih dvojica nose klub na svojim leđima. Kada se briljantni Duje Pirić uklopi u našu strategiju igre bit ćemo spremni osvojiti čitavu ligu. Mnogo radimo na tome i nadamo se uspjehu. Očekujemo start playoffa sa pozicije „broj 1“. Vilar je klub duge tradicije i želimo u Split i Žrnovnicu donijeti momčadsku titulu prvaka Hrvatske. To bi bilo zaista fantastično.“

Petar Sinovčić kao Jose Mourinho Raffa boćanja ima jasan cilj, ali na njegovom putu će biti određene prepreke poput BK „Marjan“ odmah u derbiju idućeg kola te klub u naletu, BK „Gorčina“ kao ponos Omiša, za kojeg se procjenjuje da će na „Vilara“ ići u sklopu prvog polufinala prvenstva Hrvatske. Osim prepreka, dalmatinski Mourinho će na svojoj strani imati i neke pogodnosti, a to je da Jure Bartulić i Marko Čavlina također ponosno nose crni dres ovog kluba sa Raffa tradicijom u Hrvatskoj. Čeka nas uzbudljiva završnica sezone.

Tomo Jerković i Jure Bartulić

Comments are closed.