Jure Radman napada sam vrh: TROJKA OMIŠA VELI MARETIĆU, NIPERU, IGORU I JUKI

OŽUJSKO KUP 2018: Fantastični projekt se nastavlja i finale Sedramića
5 srpnja, 2018
Odlazak velikog igrača i još većeg čovjeka: MILIVOJ PAPIĆ I PRAZNINA KOJA OSTAJE
25 srpnja, 2018

Jure Radman napada sam vrh: TROJKA OMIŠA VELI MARETIĆU, NIPERU, IGORU I JUKI

Jure Radman Igor Žuljević

Kako se samo rasplela završnica kultne trojke Omiša ni najkreativniji prognozeri nisu mogli pretpostaviti. Svi su najavljivali veliki povratak ekipe „Studenac“ na tron u velikom stilu. Ipak, njima su se u poluzavršnici ukazali Ante Tonći Vukan, Ante Tonći Čizmić i Mario Gašpar. Pod „Doktorovim“ (Čizmić) vodstvom momci su se plasirali u finale tijesnom polufinalnom pobjedom. U drugom polufinalu su Juka Radman, Veljo Maretić i Ivan Šušak Niper savladali odličnu ekipu iz Dubrave predvođeni legendarnim Anđelkom Domikulićem “Đelom”. Đela već nekoliko godina zaredom zapinje upravo u polufinalu, a Dubrava čeka njegovu titulu u Omišu, kako bi potpuno zasluženo bila upisana točka na „i“ jedne velike karijere. Upravo zbog te pojave su u završnici Omiša pod povečalom igrači koji Omiš još nisu osvojili.

Ovoga puta su se u toj ulozi (mogućih prvaka kao debitanti) našli Mario Gašpar i Ante Tonći Vukan. Gašpar je najbliže tituli bio prije nekoliko godina kada je bio dio ekipe „Rico“. Iako su momci pružili solidnu partiju, u povijest se nisu stigli upisati. Juka Radman, Ivan Šušak i Veljo Maretić su bili bolji u tri iscrpljujuće seta (treće partija 16:9). Imali su “Doktor”, Vukan i Gašpar svoje šanse u trećem setu, ali Jukini momci su u završnici imali više snage, energije i znanja za konačnu pobjedu. Igor Žuljević kao četvrti igrač zbog ozljede nije ulazio u igru.

Napomenimo da je prošle, 2017. godine Omiš po prvi puta osvojio upravo Čizmić. Prije njega je to po prvi puta uspjelo i Ivici Paji Brkiću 2016. godine, a dali će 2018 godina iznjedriti nekog novog junaka, svi zajedno ćemo vidjeti nakon turnira parova.

Također, Ranking igrača koji će biti objavljen za koji dan, nam govori da su glavni kandidati za Kralja bakelita, ako pričamo o igračima koji nikada nisu bili rezultatski najbolji balotaši regije, upravo Jure Radman i Jure Žižić. Odgovor na pitanje: Može li netko od ova dva osebujna igrača izdržati do kraja, ćemo dobiti u drugom djelu sezone.

Comments are closed.