Kleja, Ivan Žuljević i Stipe Modrić čudesnim preokretom do titule!

UŠAO U EKSKLUZIVNI KLUB: Karlo Torbarina pogodio 46 od 47 boća na otvorenom!
16 svibnja, 2022
Dalmacija treba podržati nadolazeće mlade entuzijaste u balotama!
17 svibnja, 2022

Kleja, Ivan Žuljević i Stipe Modrić čudesnim preokretom do titule!

Prošlo je gotovo osam godina od kad je Ivan Bašić Gile osvojio svoj prvi turnir. Tog 07.09.2014, tada renomiraniji protivnik je gradio taktike i nadanja na Gilinom neiskustvu. Ipak, Bašić je okrunjen titulom igrača finala u Korešnici.

U Giline “kopačke” u sklopu finala lige “Kalaš 2022” je uskočio Stipe Modrić i odigrao, po mnogima, najbolju utakmicu u karijeri. On je zajedno s Ivanom Žuljevićem i Tomom Jerkovićem Klejom okrenuo 0:1 u setovima i 10:15 u puntima za 16:15 ; 16:7 pobjedu.

Imali su Gile, Marin Ribičić, Anđelko Domikulić Đela i Toni Bašić sve, ali nisu uspjeli završiti “grogiranog” protivnika. Žuljević je za vrijeme preokreta, kao i Modrić, odigrao praktički sve, a o Tomi Jerkoviću je suvišno trošiti riječi. Kleja je u Žrnovnici preuzeo dio čarolije koju je godinama posjedovao Ratko Kovačević. Njega je tamo jako teško pobijediti, što se ponovo pokazalo u ovom finalu.

Zanimljivost je svakako da su turnir zajedno odigrale dvije legende balota u Dalmaciji Marin Ribičić i Anđelko Domikulić Đela. Finale kao konačan doseg je jako dobar rezultat, iako ostaje određeni žal za propuštenim u drugoj partiji. Hoće li “Đela” i “Il Mentore” igrati zajedno i dalje, nije nam još uvijek poznato.

Comments are closed.