KREĆE 1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA I HRVATSKA ŽENSKA BOĆARSKA LIGA

Svjetska boćarska organizacija: PREMINUO NEKADAŠNJI PREDSJEDNIK
18 siječnja, 2021
Prvotimac, igrač, trener i ambasador boćarskog sporta: JOSIP BULIĆ I BK “TUGARE”
21 siječnja, 2021

KREĆE 1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA I HRVATSKA ŽENSKA BOĆARSKA LIGA

Dok još uvijek boćari u Francuskoj, Italiji i Sloveniji miruju, nakon 01.12.2020. kada je odigran zaostali susret 5. kola 1. HBL skupine sjever između BK Pule i BK Funtane ovaj vikend slijedi nastavak natjecanja u najelitnijem razredu muškog i ženskog boćanja.

Nažalost nastavak ne slijedi i za 2. HBL jug koja će sa svojim susretima morati još malo pričekati poboljšanje epidemiološke situacije i ukidanje mjera. Ovaj vikend na rasporedu su zaostali susreti 5. kola 1 HBL skupine sjever i 4. kola HŽBL-e. U Poreču derbi igraju Istra Poreč i Vargon. Zaostali susret 5. kola također igraju u Rijeci i Kukuljanovo i Pazin, dok će se onaj iz 4. kola između Vargona i Pule odigrati 09.02. u 18:00 sati.

Kod boćarica se sastaju u derbiju kola u nedjelju 24.01. na Visu (Komiža) Komiža i Čavle ŠB u zaostalom susretu 4. kola. 06.02. u zaostalom susretu 5. kola derbi igraju Labin i Komiža. Dan poslije zaostali susret 3. kola uz zamjenu domaćinstva igraju Nova Veruda i Komiža. Redovno 6. kolo HŽBL na rasporedu je 14.02.2021.

Redovno 6. kolo 1. HBL-e koje je na rasporedu 30.01.2021. donosi nam nekoliko zanimljivih susreta. U Puli se sastaju neporaženi aktualni prvak iz sezone 19/20 Pula i prvak iz sezone 18/19 Istra iz Poreča. U Rijeci još jedan zanimljiv susret dviju ekipe koje se s pravom nadaju plasmanu u završnicu 1. HBL između Vargona i Zrinjevca. Na jugu izdvajamo dva zanimljiva susreta između Metkovića i Sokol Orbica, kao i onaj između Hajduka Rašice i Otoka. Sve su to susreti ekipa iz gornjeg dijela ljestvice, ekipa koje su ovu natjecateljsku sezonu ušle s ambicijama da pored gotovo već sigurnog “dream teama” iz Basta osiguraju nastup na završnici 1. HBL, a posebno da sačuvaju prvoligaški status i u sezoni 21/22 kada će se u jedinstvenoj 1.HBL natjecati ponovno 10 najboljih Hrvatskih ekipa.

Nažalost, kao svi do sada odigrani susreti 1. HBL i HŽBL i nastavak natjecanja u sezoni 20/21 odviti će se uz stroge epidemiološke mjere i bez prisustva gledatelja. Nadamo se da će COVID-19 u nastavku natjecanja zaobići ekipe 1. HBL i HŽBL i da će se susreti igrati prema kalendaru usvojenom na sjednici Izvršnog odbora HBS-a održanog 07.01.2021. Hrvatski boćarski savez će i nadalje u skladu s svojim mogućnostima osigurati streaming prijenose s nekoliko zanimljivijih susreta nastavka 1. HBL za sve ljubitelje boćanja u Hrvatskoj pa i šire. O tome koje ćemo susrete moči pratiti na youtube kanalu Hrvatskog boćarskog saveza biti čete na vrijeme obaviješteni.

Izvor: Denis Peršić – fb – Boćanje volimo – Balinanje ljubimo – Bocce amiamo – Boules nous aimons

Comments are closed.