Prvotimac, igrač, trener i ambasador boćarskog sporta: JOSIP BULIĆ I BK “TUGARE”

KREĆE 1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA I HRVATSKA ŽENSKA BOĆARSKA LIGA
20 siječnja, 2021
Već od 15.5.2021 ! GRAND SLAM U KREŠEVU – KATUNI ! Ovaj dvojac traži štih prošlosti…
23 siječnja, 2021

Prvotimac, igrač, trener i ambasador boćarskog sporta: JOSIP BULIĆ I BK “TUGARE”

Josip Bulić (u sredini, zajedno sa kadetima i juniorima)

Zaista je nevjerovatna priča o usponu kapetana i nositelja igre boćarskog raffa kluba Tugare, o čovjeku iznimne energije i snage volje, o Josipu Buliću.

Glavni trener juniorske boćarske selekcije SDŽ:

Od glavnog organizatora lokalnog turnira na Dočinama još do prije godinu i pol dana, gdje je istini za volju, Bulić plijenio pozornost “mista” i mještana upornošću i predanim radom, do glavnog trenera juniorske boćarske selekcije Splitsko – dalmatinske županije, Josip je stigao krupnim koracima. Utjecaj Ive Topića, na kraju i Čede Vukelića rezultirao je velikom ljubavlju prema radu sa mladima. Do pandemije su se treninzi održavali četvrtkom na Naklicama ili na Gripama, a nada je da će se isti uskoro nastaviti. Kako i koliko dobro mladi igrači selekcije igraju već je opće poznato…

Kapetan BK Tugare, uspon u bakelitu i Tugare među elitom boćarskih klubova:

Kada netko mnogo znanja prenosi na mlade, njemu samom to znanje postaje automatizam. Upravo je to slučaj sa Bulićem koji je, osim u trenerskom smislu, do svog vrhunca stigao i u igračkom smislu. Naime, kapetan je boćarskog raffa kluba Tugare, a u bakelitu je standardni i nezamjenjivi prvotimac ekipe “Konoba Palacio” u sklopu lige u Žrnovnici. Najbolja je to liga bakelita u Dalmaciji, a Bulić tamo igra u ekipi od koje se ove godine očekuje mnogo, pa čak moguće i naslov prvaka.

Bulićev uspon prati i uspon BK Tugare koji je među 25 klubova u Hrvatskoj, koji imaju dozvolu za trening, kao klub najvišeg ranga natjecanja (1.Hrvatska boćarska raffa liga). Osim raffa klubova, tu privilegiju imaju i klubovi 1.HBL (volo) i klubovi najvišeg ranga kada su u pitanju žene. Po tom kriteriju BK Tugare spada u otprilike 6 posto klubova u Hrvatskoj, što su ozbiljni dosezi za tako mlad klub.

Pogodio 30 boća u Volo brzinskom izbijanju:

Bulić na svakom juniorskom treningu ima praksu trčanja jednog brzinca, dok juniori koje trenira trče po dva. Nakon savladavanja tehnika u bakelitu i raffa tehnika, svestranost je pokazao sa 30 pogodaka u brzincu, što je jako dobro za jednog 33-ogodišnjaka. Svima je jasno da Bulić neće biti Volo reprezentativac, ali za igrača koji je boće poluprofesionalno shvatio prije svega godinu i pol dana, prelazak brojke 30 je jako dobar rezultat i neće proći nezapaženo kada pričamo o boćarskom “mercatu 2021”. Naime, igrača sa 30 pogodaka bi moglo nedostajati i u 1.HBL-jug i u 2.HBL-srednja Dalmacija i u županijskim ligama, pa možemo konstatirati da su najbolji dani tek pred njim.

Snovi o izborničkoj klupi reprezentacije Hrvatske:

Polivalentnost u kombinaciji sa pohađanjem škole za trenera boćanja moglo bi značiti da će legendarni izbornik seniorske raffa reprezentacije Ante Tonći Jurjević imati velik broj kandidata za svog nasljednika na kormilu Hrvatske, a Josip Bulić, koji je jedna od najljepših priča hrvatskog boćanja, je nedvojbeno jedan od njih.

Boris Nadenić (predsjednik Zbora sudaca HBS-a) i Josip Bulić

Comments are closed.