Krenulo rano ujutro: DUŠAN ŠUŠNJARA FRIC I MATE KESIĆ NA TRONU

Rezultati 8.10.2016: RINO VUČKOVIĆ I STIPE RUŠČIĆ SAZNALI PROTIVNIKE U FINALU
8 listopada, 2016
Kesić igrao od jutra do mraka: ŽURE I RAMLJAK OBRANILI TITULU NA KONJSKOM
9 listopada, 2016

Krenulo rano ujutro: DUŠAN ŠUŠNJARA FRIC I MATE KESIĆ NA TRONU

dusan-susnjara-fric

Dušan Šušnjara Fric

O poznatoj sinjskoj obitelji Šušnjara već smo imali priliku pisati. O braći koja je jako aktivna u bakelitu imati ćemo prilike čuti još u vremenu pred nama, a oni koji pomno prate balotaška zbivanja, pamte objave o tome koliko su momci opasni na sebi domaćim boćalištima, onima u Sinju. Na završnici još uvijek nezaboravljenog i fantastičnog Ožujsko kupa nitko ih nije želio vidjeti ni blizu svog igrališta, a taj trend će se nastaviti i ubuduće baš svaki put kad tu istu završnicu izbore.

Jedan od braće, Dušan Šušnjara Fric, osvojio je Brnaze (lokacija na kojoj se ne igra masters) u paru sa Matom Kesićem i to protiv jako ozbiljne i opasne kombinacije iz Potravlja u sastavu Mario Gašpar i Ante Domnjak. Kesić i Fric su utakmicu okončali u dominantnom tonu.

Za utakmicu su dvije stvari specifične. Jedna je da se finale odigralo u jutarnjim satima, što naravno nikako nije slučajno. Razlog tome je „prebukirani“ Mate Kesić, kao igrač koji unutar kalendarske godine igra uvjerljivo najviše turnira. Do kraja dana odigrao je još dvije utakmice, o čemu više pročitajte ovdje. Druga znakovita stvar je ta da je Fric svojom odličnom izvedom omogućio Mati Kesiću da ponedjeljak dočeka na prvom mjestu najboljih balotaša regije (po „dalmacijabalote.com“), što će također biti slučaj. Pratitelji će mu biti doslovno „za vratom“, ali Mate sada ima objektivne šanse u utrci za titulu „Kralja bakelita“. Česti porazi su ti koji ga znaju, naizgled i nakratko, od titule udaljiti. Međutim, Mate nas svaki put iznova iznenadi sa nekim novim turnirom na kojem igra netko od najboljih igrača. Jedini turnir koji sigurno nije igrao je onaj u Čaporicama, a to spada u rubriku “osmo svjetsko čudo”.

mate-kesic

Mate Kesić

dusan-susnjara-fric-2

Fric u krupnom planu

Comments are closed.