Kesić igrao od jutra do mraka: ŽURE I RAMLJAK OBRANILI TITULU NA KONJSKOM

Krenulo rano ujutro: DUŠAN ŠUŠNJARA FRIC I MATE KESIĆ NA TRONU
9 listopada, 2016
Grančić, Botica i “Vukan”: BK SOKOL SE OZBILJNO POJAČAO U NOVOJ SEZONI
9 listopada, 2016

Kesić igrao od jutra do mraka: ŽURE I RAMLJAK OBRANILI TITULU NA KONJSKOM

luka-zure-i-mate-kesic

Mate Kesić i Luka Žure u dobrom društvu

Kako početi ovo štivo a da ne obeshrabrimo balotašku konkurenciju, zaista nije lagan zadatak, ali ne i nemoguć. Naime, junaci današnje priče jučer su izveli gotovo nemoguće. O Mati Kesiću i njegovim rano jutarnjim avanturama u Brnazama pročitajte ovdje. Nakon toga, on se priključio Luki Žuri u odigravanju polufinala i finala Sitnog, da bi nakon svega Žure morao na Konjsko kako bi obranio prošlogodišnju titulu.

Što je utješno za konkurenciju:

Dva statistička podatka nam daju nadu da su i ovi momci samo “ljudi”. Naime, po 90 posto mišljenja, najveći od najvećih igrača svih vremena Luka Žure već drugu godinu za redom, vrlo vjerovatno, neće biti igrač sa najvećim brojem osvojenih turnira u kalendarskoj godini. To nije puno balotaških analitičara predviđalo, a sve su naznake da ove godine neće biti niti među najbolja tri igrača po istom tom kriteriju (ukupan broj osvojenih turnira). Procjene su da bi godinu mogao završiti negdje između četvrtog i šestog mjesta, a šanse za ono prvo su teoretske. Kriteriji za 2017. godinu, po „dalmacijabalote.com“ su mu nešto naklonjeniji od aktualnih, pa nas neće iznenaditi ako ga dogodine ponovno vidimo na vodećoj poziciji. Iako, nikad se ne zna, a konkurencija je sve oštrija.

Kod Mate Kesića je utješno to da osim što se radi o igraču sa najvećim brojem odigranih turnira unutar godine, zasigurno i nedvojbeno se radi o igraču sa najvećim brojem turnirskih poraza unutar iste. To je dokaz da je svatko itekako pobjediv, pa i igrač sa najviše osvojenih turnira u godini.

Izveli nemoguće:

Momci su nakon Brnaza išli u Sitno. Tamo su dobili polufinale i finale, a potpuno onemogućeni da ih u svemu zaustave bili su Marijan Botica (u finalu), Stipe Mujan Ćipe i Nikica Mujan (par koji ih je pobijedio u Prapatnici prije sedam dana također je bio sudionik polufinala). Žure i Kesić potpuno zasluženo pehar odnose sa sobom.

To „sa sobom“ još nije značilo i „kući“, jer je na Konjskom igrano finale. Srećom Kesić nije više morao igrati (ispao u 2. kolu). Žure se u paru sa Denisom Ramljakom suprostavio odličnoj kombinaciji iz Brnaza, Rinu Vučkoviću i Stipi Ruščiću. U jako neizvijesnom meču u kojem su gosti iz sinjskog kraja poveli 0:5, Žure i Ramljak na kraju ipak stižu do pobjede i obrane naslova za okončanje nezaboravnog balotaškog dana.

Luka se sada malo više može posvetiti boćarskim obvezama, a iako „portal“ ima jako malo dodirnih točaka sa boćanjem kao sportom, kratak osvrt na aktualnosti u boćarskom klubu Sokol pročitajte ovdje.

Comments are closed.