Kriteriji 2017 i njihova „ovisnost“ o finalu Otoka: 13 ILI 14 KAO KLJUČAN BROJ IGRAČA

POPIS: Najkoknkurentnija balotaška nadmetanja osvajalo 20 različitih igrača
17 studenoga, 2016
Prvi test uspješno prošli: LEGENDARNI RICO PONOVNO STVARA MEGE MOMČAD
18 studenoga, 2016

Kriteriji 2017 i njihova „ovisnost“ o finalu Otoka: 13 ILI 14 KAO KLJUČAN BROJ IGRAČA

ivan-susak

Ivan Šušak

Mnogo spekulacija je bilo ove godine u vezi Kriterija za poredak igrača već od njihove objave. Lukša Bratim osvojio je zaista mnogo toga. Ipak, Hrvoju Milaviću sa trojkama Omiša, Kacunarom, Mastersom u Brnazama i Potravljem, kao dijelu turnira koje je osvojio apsolutno i nedvojbeno nitko ništa ne može oduzeti. Teoretske šanse za titulu najboljeg još uvijek imaju Mate Kesić i Denis Ramljak, a sve je to razlog zbog kojeg su kriteriji trebali određenu doradu. Ista se dogodila i vidljiva je na portalu, a da bi igrač sa balotaškog nadmetanja dobio bodove za poredak igrača po „dalmacijabalote.com“ na istom treba sudjelovati polovica igrača (za udaljenije djelove Dalmacije vrijede drugačiji kriteriji, koji su također detaljno razrađeni i objašnjeni) sa posljednja dva završna „Rankinga“. Konačni „Ranking 2017“ biti će dostupan za nešto više od mjesec dana, a mnogo toga je već poznato.

U prijevodu u 2017. godini igrač će za finale balotaškog nadmetanja ili osvajanje istog dobiti bodove jedino ukoliko je na njemu sudjelovalo 13 igrača sa zadnja dva poretka igrača. S tim da ukoliko Ivan Šušak osvoji Otok, taj broj će se popeti na 14 igrača od ukupno 28 igrača, a njihova imena su: Bilokapić Petar, Botica Marijan, Botica Mate, Bratim Lukša, Brkić Ivica, Čizmić Tonći, Gašpar Mario, Gulić Marinko, Jerić Tonći, Juričić Nedljko, Kesić Mate, Maretić Slavko, Maretić Veljko, Milavić Hrvoje, Modrić Joško, Palaversa Ivan, Pavešković Mate, Peraica Ante, Radman Jure, Ramljak Denis, Ribičić Marin, Stanić Jure, Stipić Siniša, Šošić Ivan Rico, Tenžera Dario, Žuljević Igor, Žure Luka i (?)– Šušak Ivan.

U konačnici bi to za rezultat moglo imati povećan kvalitet igre, kao i to da će igrači sudjelovati na onim balotaškim nadmetanjima za koja misle da će im donijeti određene bodove ili više bodova. Također, dio igrača kojima je stalo do plasmana na listi balotaša će imati više prostora i vremena (30ak posto po izdvojenom mišljenju) u planiranju boćarskih obveza, što bi u kombinaciji sa povišenom razinom igre i masovnošću koja je već iznimno prisutna, za posljedicu moglo imati napredak i boćanja kao sporta (uz bakelit) u srednjoj Dalmaciji.

Comments are closed.