Maestro u finalu SP-a: MARIN ĆUBELA NAPLATIO VRHUNSKU FIZIČKU PRIPREMLJENOST!

SVIJET SE DIVI NAJMLAĐEM ĆUBELI ! Dolazi li nakon Dejan Tonejca Marin Ćubela ?!
8 studenoga, 2019
DARIJAN ŽIVOLIĆ – MAURO ROGGERO 46:38 ! “Žika” piše povijest boćanja u Hrvatskoj !
9 studenoga, 2019

Maestro u finalu SP-a: MARIN ĆUBELA NAPLATIO VRHUNSKU FIZIČKU PRIPREMLJENOST!

Marin Ćubela

Zaista je nevjerovatno kako je novajlija među seniorskim reprezentativcima, dojučerašnji U-23 reprezentativac i jedan od najkvalitetnijih karaktera Hrvatskog boćanja Marin Ćubela stigao do finala svjetskog prvenstva. Nije bio favorit u četvrtfinalu protiv Jure Kozjeka, dominirao je polufinalom da bi ga u subotu čekalo veliko finale protiv igrača koji je već bio svjetski prvak u pojedincu, Argentinca Guillerma Montemerla.

Ćubela je prototip modernog igrača. Uvijek spreman, na rubu ozljede stalno, masno tkivo na rubu dozvoljenog, bez viška kilograma te sa 12-mjesečnim planom treninga i prehrane. Pravo osvježenje za A selekciju i putokaz mladima kakve Hrvatska kao velesila igrače treba. Spremne, maksimalno ozbiljne igrače, koji žive boćanje.

Igrač je to koji se nikada ne žali, koji ne uzima alibije, koji u svakom trenutku od početka pripremnog perioda do ključnih utakmica daje sve od sebe. Kao prvak ili kao drugi, ovaj šampion iz Splita će teren sigurno napustiti uzdignute glave, a to je jedino ono što mora. Marin Ćubela u subotu u finale ulazi kao jedan od nekoliko najboljih boćara svijeta. U finale koje trofejnoj obitelji Ćubela može donijeti prvo svjetsko seniorsko boćarsko zlato.

Ostali rezultati naših na SP:

Štafeta: Darijan Živolić / Bruno Kraljić – 3.mjesto (rezultat 55/60)

Krug: Tomislav Kolobarić izgubio četvrtfinale

Par: Pero Ćubela / Marin Ćubela izgubili četvrtfinale

Precizno izbijanje: Pero Ćubela izgubio četvrtfinale

Brzinsko izbijanje: Darijan Živolić sutra igra za finale

Osvrt na ostale rezultate:

Ako je neki igrač zadužio reprezentaciju, tada je to Pero Ćubela. Zlatni na mediteranskim igrama i Europskom prvenstvu je primjer igrača koji je sposoban sve osvojiti, jer je sposoban nositi poraz. On neće trepnuti na dva četvrtfinalna “outa” i upravo zato je velik. To su rijetke kvalitete. Ipak, Ćubela stariji će na svjetsko zlato ipak pričekati. Optimlno stanje tijela je ono čime on može nedvojbeno povećati šanse za osvajanje ove prestižne titule u budućnosti. Ukoliko tome ne bude tako, na svojim pozicijama može uskoro očekivati konkurenciju jer mladi Luka Gašpar (Zrinjevac) i Duje Pirić (Sokol Orbico) svaki dan i rapidno rastu.

Tomislav Kolobarić je srce već dao reprezentaciji, a sreća je da se pozivu odazvao obzirom na broj otkaza igrača. Možda jest mogao bolje. Međutim, kandidata za krug je bilo, ali su odbili poziv izbornika, pa se Tomi nema što prigovoriti. Ne možemo se oteti dojmu da bi jedan spremni Ante Grančić bio blizu svjetske titule u krugu.

Bruno Kraljić, kao U-23 svjetski prvak je dao u štafeti koliko je mogao i predstavlja budućnost hrvatskog boćanja. Poput Ćubele, pravi dečko i sportaš. On i Darijan Živolić su pogodili 55 od 60 boća i ispali od Slovenaca (57/60). Sve preko 55 je dovoljno ozbiljno. Slovenci su bili bolji, a naš par zasluženo kući nosi broncu. Kako u klasici Hrvatska ima širinu, tako ima i na gumama, a od trkača reprezentaciji nedvojbeno nedostaje Leo Brnić kao najbolji trkač svijeta.

I na kraju Darijan Živolić. Populari “Žika”, istinski radnik i pravi profesionalac. U štafeti je pogodio svih 28 boća, međutim jedna mu je poništena pa možemo reći da je on dosada savršen. Bivši svjetski prvak u štafeti sutra ulazi u polufinale brzinca kao autsajeder. Talijanski reprezentativac Mauro Roggero jest favorit, ali ako je itko zaslužio utrku života onda je to ovaj vrijedni dečko iz BK “Pula”.

Sanjamo Marina Ćubela na vrhu svijeta u pojedincu klasično i Darijana Živolića u brzincu. Dva vrijedna, radna i poštena sportaša. Sanjamo…, a ishod ovog fantastičnog i nikada bolje pokrivenog (kamere) prvenstva ćemo saznati sutra.

Darijan Živolić

Comments are closed.