Mate Kesić i Rico: ZAJEDNO NE IDE, JEDAN BEZ DRUGOG JOŠ MANJE

Paško Gotovac i pjesma: “STRIC BUĐA“ U ČAST LEGENDARNOG IVANA KAPITANOVIĆA BUĐE
23 travnja, 2016
Ne leži im: PALE I “NJEGOVI” ZA DEMONSTRACIJU SILE I MOĆI
24 travnja, 2016

Mate Kesić i Rico: ZAJEDNO NE IDE, JEDAN BEZ DRUGOG JOŠ MANJE

Mate kesić

Legendarni Mate Kesić

Naš današnji „izvor“ informacija nam je jako znakovito i precizno u uvodu naznačio: “Dosta je meni toga da mi drugi prisluškuju pregovore sa igračima. I ja znam čuti tko koga nagovara na zajedničku igru.“

Od tog poznavatelja prilika u balotama nam dolazi vijest o zajedničkom jučerašnjem sastanku Ivana Šošića Rica i Mate Kesića. Tema je bila ponovno zajedničko udruživanje.

Kao što je u prethodnim objavama već rečeno radi se o dva zaista legendarna igrača balota. Mate Kesić koji je po nekim procjenama najtrofejniji balotaš svih vremena, iako Marijan Botica i još pokoja zvijezda imaju što za reći u toj priči. Pjesma Paška Gotovca „Balotaši“ jasno ocrtava i oslikava gdje sve i s kim sve je ova hodajuća legenda osvajala turnire. Rico se kasnije uključio u balote od Kesića, ali je njegova pojava bila svojevrsna revolucija u igri i bitan pomak na bolje koji se osjeti i danas. Jednako kao i Kesić u balotama je osvojio sve. Obojica su poznati diljem regije i pravi su ambasadori balota.

Prošle godine dvojac je imao prekrasnu zajedničku epizodu. Prekrasnu kada je u pitanju puk Dalmacije i navijači koji su ova dva doajena igre rado gledali u istom dresu, naravno onom Ricovom. Manje prekrasnu za uspjeh ekipe s obzirom da su oni jači i oni mlađi protivnici jasno pokazali da par nije bio unutar nekoliko najačih ekipa, a te najteže mečeve su gubili. Osim njih gubili su i one manje teške utakmice. Dio neuspjeha možemo pripisati uigravanju koje zahtjeva vrijeme, a par je brzo odustao od zajedničke igre.

Mate i Rico, Rico i Mate, ljubav koja još uvijek traje:

Ove godine svaki od legendi krenuo je svojim smjerom, a po riječima našeg „izvora“ nitko sa novim prilikama i uspjesima nije zadovoljan ni presretan. Dapače, sve se više čini kako im je skupa bilo jako dobro. To su prema navodima našeg insajdera uvidile i same legende.

Rico je od pravog malog „vagona“ igrača koje je isprovao zadovoljan jedino sa Dinkom Boticom i Klementom Ugrinom. Ipak dvojac igra samo dio natjecanja zajedno sa Ricom, a Matem Kesić je Ricu izgleda još uvijek „tiha patnja“. Još više od Rica nostalgičan je Mate koji igra sa sedam, osam različitih igrača u isto vrijeme. Redom su to pravi igrači i pucači: Vukan, „Balota”, Juka, a ponajprije Igor Žuljević koji je s njim tvorio legendarnu „Kulu“, da bi je Paško Gotovac naknadno i opjevao. Žuljević je po mnogim mišljenjima najkvalitetniji igrač od svih Matinih opcija. Međutim, ljubav kao da je slijepa, a Rico Matina slaba i bolna točka.

Što nam donosi budućnost?! Kako će izgledati sastavi ovih legendi?! Teško je procijeniti. Jedino je sigurno da svaki put kada ove dvije institucije uđu u „arenu“ zajedno, to je spektakl i praznik balota. Malo je ljubitelja ovog sporta koji će te utakmice biti spremni propustiti.

Comments are closed.