Mate Pavešković kao Kevin Durant: ODLAZI U EKIPU KOJA OSVAJA

Opet Penići: TIJESNIH 16:15, 16:15 ZA IVANA I BOŠKA
5 srpnja, 2016
Grmi, sijeva: MARIO KULIŠIĆ I TONI PERAICA MUNJEVITO
6 srpnja, 2016

Mate Pavešković kao Kevin Durant: ODLAZI U EKIPU KOJA OSVAJA

Vlado-Bulić

Balotaš i književnik Vlado Bulić

Da bi javnost mogla pobliže biti upoznata o čemu se radi, osnovna stvar je upoznati istu sa likom i djelom Vlade Bulića. Entuzijast i kreativac, u najmanju ruku, rodom iz Tugara živi i radi u Zagrebu. Pisac je i scenarist poznatih domaćih serija “Kud puklo da puklo” i “Loza”. Čest je gost treninga boćarskog prvaka Hrvatske (Zrinjevac) kao veliki ljubitelj boćanja. Sam je poprilično respektabilan boćar i balotaš. Sa jednim dijelom najboljih igrača Zrinjevca posjeduje prijateljski odnos. Također, od balotaša na staro dalmatinski način u najkvalitetnijem odnosu je sa Matom Paveškovićem, jednim od najboljih igrača balota uopće. Po jučer viđenom, na Paveškovićeve odluke očito ima jak utjecaj. S obzirom da je u onom čime se bavi van balota (književnošću), jedan od najkvalitetnijih ljudi u Hrvatskoj i šire, tada je šansa da napravi ono što zamisli jako velika.

Kao jako utjecajnom kreativcu, namjere su mu poprilično složene, ali i jasne:

Jučer je već bilo riječi o rivalstvu koje pokreće balote, o dva igrača koja su takmaci u ovom trenutku, a isto će očito biti i u godinama pred nama. Luka Žure, Denis Ramljak, Lukša Bratim, Mate Botica Balota, Petar Bilokapić i još mnoge druge balotaške zvijezde već su sa Hrvojem Milavićem dijelile teren kao suigrači. Sa druge strane Siniša Stipić je između ostalih teren dijelio, ni više ni manje nego, sa Slavkom Maretićem, Veljom Maretićem, Mariom Gašparom, Marinom Ribičićem, Ivanom Šošićem i mnogim drugim zvijezdama. Dvije ekipe su osvojile, u zbroju, preko 50 turnira u posljednje 3 godine. A sada se u tu priču upleo jedan od onih koji može ozbiljno utjecati na odnose i razinu omjera kvalitete jednog i drugog tabora. To je upravo i točno Vlado Bulić.

Vlado Bulić igrač utakmice:

Naime, u potpunoj tajnosti, na igralište Korešnice izišla je trojka u sastavu Vlado Bulić, Mate Pavešković i Siniša Stipić. Utakmica nije trajala predugo (16:4; 16:6). Igrač utakmice bio je upravo Bulić koji je odličnom izvedbom i kvalitetom igre ugodno iznenadio publiku i suigrače. Igra u paru i treninzi sa klupskim kolegom Nediljkom Rojnicom su itekako urodili plodom.

Mate Pavešković kao Kevin Durant, odabrao momčad sa “titulom“:

Bulić je na odmoru (kojeg očito provodi radno u statusu balotaškog menađera) i do 1.9.2016 ima za cilj oformiti neke svoje „Warriorse“ i mega momčad.

Mnoge opcije su otvorene, pa čak i ona da Bulić napravi odmak u odnosu na Jerry Westa i spomenutom dvojcu doda Luku Žuru, kao najvećeg od najvećih i balotaškog Lebrona. To je, ipak, dosta nerealna opcija, tvrde nam “insajderi”. Srpanj je očito mjesec u kojem on želi ispitati da li je inicijalni i početni dvojac dobar izbor. Njemu je poznato i da je ovaj dvojac jako kompatibilan u trojci, jer je Pavešković vanserijski i rođeni korektor. Nakon srpnja, u kolovozu slijedi pronalazak valjača ekstra klase kao točka na „i“ njegovoj mega momčadi. Kandidata je tu jako mnogo, od Maretića, Gašpara i mnogih drugih. Za isključiti nikako nije ni legendarnog Rica. A jedini, od desetak imena, koji je po nekim mišljenjima van ove priče je Ivan Iko Palaversa, Paveškovićev dojučerašnji suigrač.

Popularnog Iku smo zatekli kasno sinoć u društvu Ivana Penge, a u prolazu nam je na sve rekao sljedeće: „Njih dvojica će turnir osvojit malo iza nikad“. Očito aludirajući na Bulićev početni izbor.

Balotaški „zapad“ napravio je prvi korak ka mega momčadi. Sada se očekuje odgovor balotaškog „istoka“ na kojem previranja ne nedostaje, po nekim dojavama direktnih aktera od rano jutros. Koji će biti odgovor kralja istoka i balotaškog Lebrona, Luke Žure. Što će on i Milavić iznjedriti kao rješenje donosi nam period od mjesec, mjesec i pol dana koji su ispred nas. Zanimljivosti sigurno neće nedostajati.

Mate i Iko thumb

Nekad suigrači Mate Pavešković i Iko Palaversa

Comments are closed.