Metković remijem blizu ostanku u lizi ! BISTON OSIGURAO “JEDINICU” !

Prvi Grand slam sezone: ANTE TOMAŠEVIĆ, JOKAC I DOMNJAK U POLUFINALU !
16 ožujka, 2022
Naklice ponovno uzele bodove vodećem Hajduku: CRVENE KUĆE NA BOD OD 1.MJESTA !
20 ožujka, 2022

Metković remijem blizu ostanku u lizi ! BISTON OSIGURAO “JEDINICU” !

Mile Vidović (BK Metković)

Odigrano je 17.kolo boćarske Volo Superlige 2021/22. Tamo je Metković odradio važan posao u borbi za očuvanje superligaškog statusa, na način da je u gostima protiv BK Marinići odigrao neodlučeno 13:13. Tako je Metković nadjačao pravu hrpu problema koja ga je snašla pred kraj sezone. Istini za volju, ostaje metkovcima uzeti barem bod protiv BK Otok u Metkoviću u sklopu zadnjeg kola. Utakmica je to koja je po izdvojenom mišljenju 95:5 za Metković, obzirom da su ove godine u Metkoviću gubile i renomirajije ekipe od već otpisanog Otoka.

Biston je pobjedom nad BK Pula osigurao “poziciju 1” prije playoffa. Time i nastup u Kupu Europskih prvaka tokom 2022.godine. Ciljevi kluba su ponovno potpuno ispunjeni, a Bistonu je ostalo za ostvariti jedino što je momčad imala za cilj u petoj godini projekta. To je biti prvak Hrvatske. Kako je Biston to već ostvario prošle godine, u završnicu ulazi potpuno rasterećen.

Rasterećen ne znači i bez želje za titulom. Matejas Jozipović zasada izgleda kao legitiman nasljednik Ive Topića na klupi Bistona. Ipak, ozbiljnije usporedbe će se nedvojbeno povlačiti onda kada završnica prođe. U prilog Jozipoviću će ići rasterećena momčad, ali ima tu i faktora koji neće biti na strani Bistona. To su gostujući teren, na kojem je domaćin direktan konkurent za titulu. To je mogućnost dobivanja manje atraktivnog termina od dva termina polufinala, jer Biston nije taj koji bira termin odigravanja kao prvoplasirana momčad iz regularnog dijela lige. Uz navedeno, to šta nije do kraja široj javnosti poznato da li će ili neće biti “streama” finalnog turnira (ili samog finala) Bistonu nikako ne ide na ruku, jer su igrači Bistona najnaviklinutiji na natjecanje na velikoj sceni i pred širim auditorijem u odnosu na konkurenciju koja će ih čekati u Poreču.

Otok i Sokol su u Sinju odigrali neodlučeno, čime je Otok stigao do novih bodova, a Sokol i matematički osigurao ostanak u lizi.

BK Biston

Comments are closed.