MIRO MIHALJEVIĆ, „DUGI“ I KLINAC NAJBOLJI U BASTU

Podsjetnik: SUDJELOVANJE U IZVJEŠTAVANJU I NAČIN SLANJA PODATAKA UKRATKO
6 ožujka, 2016
Breaking news: ĆURA I SABLJIĆ SA STOBREČA IZBACILI FAVORITE BROJ 1.
6 ožujka, 2016

MIRO MIHALJEVIĆ, „DUGI“ I KLINAC NAJBOLJI U BASTU

bast 4

U završnoj utakmici turnira parova u Bastu susrele su se dvije ekipe sa južne balotaške hemisfere. Ante Vuković „Dugi“, Miro Mihaljević i Željko Klinac pobijedili su Nevena Jelića Jelu, Vicu Franića i Sinišu Vranješa rezultatom 2:0.

Domaćin predvođen, u posljednje vrijeme, briljantnim Jelićem nije izdržao ubitačan tempo do kraja turnira. Njihov dosadašnji uspijeh je zaista nezapamćen u balotaškom svijetu. Malo je pravih igrača koje ovi momci nisu deklasirali. „U Rim su došli, ali od Pape ovaj put ništa“. Ipak, poštivanje najboljih balotaša Dalmacije definitivno imaju od sada pa nadalje.

Sama utakmica ponudila je dominaciju Mira Mihaljevića i malo slabiji otvor ostala tri takmaca. Da stvar za domaćine bude još gora od spomenute trojice prvi se probudio „Dugi“ nakon čega je pobjeda bila samo pitanje trenutka. Domaćima nije pomogla ni bučna i brojna publika pojačana transparentima na istočnoj tribini, kao ni prisustvo nekih Makarskih medija.

Najboljim igračem turnira zasluženo je proglašen Miro Mihaljević, inače ponajbolji boćar Hercegovine. Radi se o igraču koji ovaj sport igra već nekoliko desetljeća, a u boćarskoj karijeri je prošao doslovno sve. U Bastu je već godinama stalni gost završnica. On i njegovi momci pokazali su da mogu biti najbolji u najjačoj mogućoj konkurenciji, a ljubitelji balotanja se nadaju da ćemo ih moći vidjeti i u najvatrenijim arenama sa druge strane Dubaca, pogotovo u „paklu“ Omiša. Od poraženih se očekuje iskupljenje na turniru u Stobreču i njegovo eventualno osvajanje. Tamo ih čekaju, između ostalih, Mate i Iko kao branitelji naslova, te Mate Kesić odmah u sljedećem njihovom meču u svojoj potrazi revanša za poraz u Bastu.

Najava turnira trojki (3+1) u Bastu: Završnica parova bila je prava dalmatinska fešta „jića i pića“, a nakon finala u toku su prijave ekipa za turnir trojki na koji organizator poziva sve zainteresirane balotaše diljem regije.

bast ek.3

basta ekipa 2

bast ekipa 1

bast 8

bast 9

 

bast miro 6

Comments are closed.