Breaking news: ĆURA I SABLJIĆ SA STOBREČA IZBACILI FAVORITE BROJ 1.

MIRO MIHALJEVIĆ, „DUGI“ I KLINAC NAJBOLJI U BASTU
6 ožujka, 2016
Diljem Dalmacije: MATE KESIĆ, PAPIĆ I ŠUŠAK BOLJI OD JELIĆA, FRANIĆA I “DUGOG”
10 ožujka, 2016

Breaking news: ĆURA I SABLJIĆ SA STOBREČA IZBACILI FAVORITE BROJ 1.

cura i sablja thumb

Kakva drama se večeras odvijala u Stobreču. Još jedan dokaz da favorita na balotama nema. Dokaz da svatko može pobijedit svakoga i idealna prilika da predstavimo dio vrlo dobrih igrača koje publika širom Dalmacije još nije stigla upoznati.

Naime, Ivan Ćurković – Ćura i Vlado Sabljić sa jednog od najvećih turnira u Dalmaciji izbacili su Lukšu Bratima i Hrvoja Milavića. Potonji dvojac bio je oslabljen za Luku Žuru u današnjem dvoboju. S obzirom da je bio dio ekipe u dosadašnjem dijelu odigravanja, turnir je završio i za njega. Epilog svega je da unutar 30ak igrača koji su još uvijek u turniru više nema nijednog od osmorice rezultatski najboljih igrača iz 2015.godine, te se radi o pravom potopu zvijezda. Dakle, od turnira su se oprostili Siniša Stipić, Luka Žure, Hrvoje Milavić, Slavko Maretić, Denis Ramljak, Igor Žuljević, Marijan Botica i Ante Peraica, a najbolje plasirani preostali igrač je Marin Ribičić koji po dojavama iz određenih izvora već trenira za završnicu turnira.

Sama utakmica ponudila je laganu pobjedu papirnatih favorita 16:3 u prvom setu. Neizvjesnije je bilo u drugom setu u kojem se domaćin provukao do treće partije, da bi u istoj favoriti propustili 12:2 i 14:5. Na 15:13 idealno poslana balota nije odradila svoje, što domaćin ruku iza kažnjava sa tri punta u gumi, genijalnim odigravanjem Ćurkovića od „dva zida“ koje je doduše sam radio, te ih kao takve poprilično dobro poznaje. Pobjeda je velika utoliko što na balotaškom Wembleyu po mnogim mišljenjima nema boljeg pucača od Lukše niti valjača od Hrvoja, što su oni u prošlosti jasno pokazali, a neke njihove predstave pamtit će se godinama.

Sve skupa je jasan pokazatelj da u tri najbolja balotaša ne može stati njih 20, niti u njih 16 ne može stat 50 igrača, a najbolji u 2016.godini će biti samo jedan, i to onaj tko osvoji najviše. Tome će, po trenutnim procjenama, biti potrebno najmanje osam do deset osvojenih turnira unutar godine, koja je krenula jako neizvijesno.

Comments are closed.