Najava finala Žrnovnice: PALAVERSI I PAVEŠKOVIĆU DERBI POLUFINALA

Marko Plazonja za spas: OTAC I SIN MUJAN SLAVILI UZ POMOĆ LEGENDE SEDRAMIĆA
1 listopada, 2016
Kreću Jesenice i Romeo Tomaš: DOLAZI ZIMA, S NJOM I VELIKI “SHOWMEN”
3 listopada, 2016

Najava finala Žrnovnice: PALAVERSI I PAVEŠKOVIĆU DERBI POLUFINALA

Mate Pavešković Ivan Iko Palaversa

Mate Pavešković i Ivan Iko Palaversa

Vjerovatno u petak, u Žrnovnici će se odigrati finalna utakmica jako zanimljivog turnira. U istu su se već plasirali Milivoj Papić i Marijan Botica prije nekoliko dana, a sinoć je isto pošlo za rukom Ivanu Iki Palaversi i Mati Paveškoviću.

Oni su prvi set bolje otvorili i stekli ranu prednost protiv Mate Kesića i Igora Žuljevića. Tada igru napušta Žuljević, a u utakmicu ulazi Jure Juka Radman. Od tada su Juka i Kesić zaigrali jako dobro. Za prvi set su se probudili kasno, ali su zato drugim dominirali za pobjedu 3:16.

Treći set sa 4:0 bolje otvaraju Pavešković i Palaversa. Ipak, serijom 1:11, Juka i Kesić izlaze na 5:11 prednost. Tada se Paveškoviću u velikom minusu balota ukazuje dašak sreće kada jednog bulina iz odbijanca (pogotka u gađanu metu, pa odbijanca) petom odigranom balotom odnosi u gumu pod svoje dvije balote. Zadnjom, odlično odigranom, balotom ostvaruje punat. U nastavku, dvije ruke ili odigravanja ostvaruje punte tako da mu je prosjek u smislu učinka preko četiri balote od tri odigrane. Tada se budi Palaversa, dovodi posljednjih desetak balota na bulina za veliku pobjedu 16:11 i plasman u finale. Pavešković ovim potvrđuje veliku formu, a utakmicu je savršeno odigrao od početka do kraja. Sam je nakon meča konstatirao da mu je ovo utakmica života, a potezi koje je prezentirao cijeli treći set su „sam vrh balotaške igre“.

Comments are closed.