NAJBOLJI POJEDINAC SVIJETA: Marin Ćubela prvak svijeta u “Pojedincu klasično” !

DARIJAN ŽIVOLIĆ – MAURO ROGGERO 46:38 ! “Žika” piše povijest boćanja u Hrvatskoj !
9 studenoga, 2019
FINALE U ŽRNOVNICI U 17:00 ! Marko Plazonja i Boro Silić idu po titulu !
9 studenoga, 2019

NAJBOLJI POJEDINAC SVIJETA: Marin Ćubela prvak svijeta u “Pojedincu klasično” !

Marin Ćubela

Otac ga je zajedno sa braćom Perom Ćubelom i Brankom Ćubelom doveo na “Veli Varoš”. Malo iza toga su preselili na “Nadu”. Trenirali naporno i marljivo. Igrali niže, ali uvijek opasne dalmatinske lige kroz Bitelić i Gorčinu, da bi preko Zrinjevca i talijanske Novente stigli svi zajedno do naslova svjetskog prvaka.

Titulama u mlađim kategorijama, Perinom naslovu prvaka Europe i pobjednika na Mediteranskim igrama, Marin Ćubela je danas pridodao titulu prvaka svijeta u pojedincu klasično protiv branitelja naslova, Argentinca Guillerma Montemerla.

Marin je dobro otvorio meč sa 3:0 vodstvom, da bi ušao u valjačku krizu tokom koje je poništio tri od tri balina, konsolidirao igru te stigao do 11:3 prednosti. Argentinac je čak ušao u 11:8 i Marina prisilio da trećom boćom puca najvažniju boću svoje mlade karijere. Nezavidna situacija. Međutim, Ćubela je odreagirao kao pravi prvak, pogodio za jedno od najvećih dostignuća u povijesti Hrvatskog boćanja.

Pažljivi pratitelji povijesti boćanja će primjetiti da Hrvatska seniorska reprezentacija nikada nije osvojila dva zlata. Danas će priliku za taj nestvaran doseg imati šansu imati popularni “Žika” ili Darijan Živolić. On će u brzincu odmjeriti snage sa još jednim Argentincem Lucasom Heckerom u 17:00 sati i tako pokušati sa ekipom izbornika Jure Maglića ispisati povijest Hrvatskog boćanja zlatnim slovima.

Ostali rezultati:

Odlične izvedbe Argentinaca danas je upotpunio Nicolas Pretto koji je u “Krugu” sa 29:26 savladao odličnog slovenca Dejana Tonejca.

Da su slovenci još uvijek velesila, osim Tonejca potvrdila je njihova štafeta, koja je pogodila čak 60 boća za zlato protiv Italije (60:55).

Marin i Pero Ćubela

Comments are closed.