NASLJEDNIK MARKA SKEJE: Branko Ćubela iz BK “Gorčina” prvak Hrvatske u krugu

Danas finale u „Jure“ – Glavice: „RICU“ DRAMA FINALA U ŽRNOVNICI
20 listopada, 2018
Vukan protutnjao kroz Sitno: JOŠKO MODRIĆ JOKAC „KRALJ“ GLAVICA
21 listopada, 2018

NASLJEDNIK MARKA SKEJE: Branko Ćubela iz BK “Gorčina” prvak Hrvatske u krugu

Nevjerovatno dobre vijesti stižu nam iz Istre. Još se nije sleglo prošlogodišnje slavlje legendarnog Marka Skeje u disciplini „Bližanje i izbijanje u krugu“, a Marko je već dobio svog nasljednika. Njegovo ime je Branko Ćubela, inače nositelj igre prvoligaša BK “Gorčina” iz Omiša.

„Kralj željeza“ kako mu je nadimak, dobrano je svoju titulu zaslužio u terenu ali i van njega. Branko je neumoran u svojim posjetama dvorani na Gripama. Već cijelo desetljeće kao igrač, a posljednju godinu dana i kao boćarski djelatnik. Branko je pravi boćarski „Almanah“ kojem nijedan rezultat ne može promaći. Osim toga Branko je „Povjerenik za seniorska prvenstva u BSŽSD“. On je na jedan način titulu zaslužio svojim marljivim radom.

Branko dobrom igrom stigao do titule:

Međutim, istu je Branko zaslužio na drugi način, onaj važniji način i to igrom. Bez nivoa i kvalitete izvedbe se u Hrvatskoj „Krug“ ne osvaja. Branko je cijeli dan, osim uvodnog meča radio krugove preko sa preko 24 punta. Upravo ta kvaliteta izvedbe je karizmatičnog kralj željeza vukla do trona tokom čitavog turnira. U odličnom finalu rezultatom 24:18 zasluženo je slavio protiv proslavljenog hrvatskog boćara i standardnog reprezentativca Tomislava Kolobarića. Za Branka i BK “Gorčina” je ovo veliki vjetar u leđa u svitanju nove ligaške sezone.

Comments are closed.