NEDO ŠIŠKO: Od izgradnje modernog centra do pomoći reprezentaciji i natrag !

HBS: Odgađa se početak nove sezone HJBL-e
2 veljače, 2021
Zaostali susreti HŽBL: U DERBIJU LANČA I GRUBIŠA ZA KOMIŽU, VOJKOVIĆ ZA LABIN !
4 veljače, 2021

NEDO ŠIŠKO: Od izgradnje modernog centra do pomoći reprezentaciji i natrag !

Čovjek koji je zauvijek promijenio igru, čovjek koji je pomogao reprezentaciji Hrvatske u pohodu na povijesni rezultat vratio se jednoj od svojih velikih i starih ljubavi.

Nediljko Šiško i reprezentativci Hrvatske iz 2018. godine

Povijest balotanja u Dalmaciji kaže: “… izgradnja super modernog centra za balotanje u Stobreču u izvedbi strastvenog balotaša i prijatelja balotanja Nediljka Šiška. Osim do tada neviđene razine uređenosti i komfora za igrače i publiku, zdanje je zbog geografskog položaja na jedan način približilo igrače iz svih krajeva Dalmacije jedne drugima.” Da, zaista je velik doprinos Nediljka Šiška modernom balotanju, a osvrt u “Povijesti balotanja” je jedna poprilično skraćena verzija onoga što je Šiško zaista dao igri u naravi. U Stobreču su se rodila rivalstva i ideje koje su zauvijek nepovratno igru promijenile na bolje.

Također, kada je traženo dopuštenje da se jedno igralište u Stobreču prilagodi Raffa terenima za pripreme reprezentacije Hrvatske, Šiško je, kao i neki drugi dobri ljudi i organizatori u balotama, ustupio igralište za pripreme Hrvatske. Odlični rezultati koje je reprezentacija tada ostvarila su pobudili ogroman interes šire javnosti.

U balotama nije kazao svoje zadnje i povratak velikoj ljubavi – stvaranju:

Šiška će do kraja života od balota biti nemoguće odvojiti, ali on se ponovno dao i u poslovni svijet. Mikseri, beton i pumpe su njegova strast i život iz kojeg je u balote i stigao, a nada svih istinskih zaljubljenika u ovaj staro – dalmatinski sport je da će Nediljko ostvariti još jednu veliku pobjedu, makar pobjedu van balotaškog igrališta.

Comments are closed.