Noventa i braća Ćubela na vrhu boćarske “Serie A”: LEO BRNIĆ SVJETSKI REKORDER !

U PONEDJELJAK POČINJU IGRE: Ždrijeb 2.memorijalnog turnira “Zvonko Rančić” !
14 prosinca, 2019
2.Memorijalni turnir „Zvonko Rančić“: RATOMIR OPAČAK I ZORAN MLADINEO NAJBOLJI !
24 prosinca, 2019

Noventa i braća Ćubela na vrhu boćarske “Serie A”: LEO BRNIĆ SVJETSKI REKORDER !

Dok je u tijeku “Zimski kalendar” Hrvatskih boćarskih liga, a to znači 1.HBL, 2.HBL-jug i juniorska boćarska liga te nadmetanja u sklopu Zimske boćarske lige Sinj, Memorijala Zvonko Rančić, nadmetanja u bakelitu u Karakašici, Kaštelima i ligama u Žrnovnici i Solinu, na boćarskoj karti svijeta su se proteklog vikenda dogodila dva fantastična događaja u izvedbi naših boćara.

Leo Brnić svjetski rekorder u brzinskom izbijanju:

Nakon što je međunarodni tehnički pravilnik doživio promjene prošle godine u vidu zabrane gaženja linije za vrijeme i prilikom izbačaja boće, rekordi koji su vrijedili prije toga, na jedan način su prestali biti važeći.

Po mnogim mišljenjima, ponajbolji brzinac svijeta se očito najbolje prilagodio novim pravilima, te nakon što je Hrvatska dobila svjetskog prvaka u liku i djelu Darijana Živolića, Hrvatska je dobila i svjetskog rekordera. Naime, Leo Brnić je pogodio 50 boća iz 50 izbačaja u sklopu redovnog kola talijanske lige. Zaista nesvakidašnji rezultat i dostignuće koje će biti iznimno zahtjevno nadmašiti najboljim francuskim, talijanskim, slovenskim i ostalim igračima reprezentacija u naletu.

Radi se o igraču koji se rađa jednom u nekoliko desetljeća i produktu škole jednog i jedinog trenera Čede Vukelić, koji je svoj rekord oborio u dresu talijanskog boćarskog giganta, boćarskog kluba “Perosina”.

Marin Ćubela i Pero Ćubela iznijeli “Noventu” do prvog mjesta:

Brnić je ostvario čudesan rezultat, ali ništa manje vrijedno nije dostignuće boćarskog kluba “Noventa”. Naime, na vrhu talijanske lige na polusezoni nije ni “Perosina” ni “BRB” za koje se očekivalo da će biti boj za titulu, kao što je to bio slučaj posljednjih nekoliko sezona. U priču se dovođenjem Pere Ćubele iz Zrinjevca i po informacijama koje posjedujemo, jasnom strategijom razvoja kluba, vođenjem trenažnog procesa od strane glavnog trenera kao da se radi najmanje o klubu engleske nogometne premier lige, umiješala “Noventa”, koja ima samo jedan prvenstveni i tijesni poraz u gostima od glavnog konkurenta za vrh. Sve ostale utakmice pa i pobjedu protiv drugog konkurenta za titulu Noventa je okončala u svoju korist. Noventina snaga je osim u Peri u još nekoliko naših igrača i boćarskih stručnjaka među kojima je i aktualni svjetski prvak u disciplini pojedinačno klasično, Marin Ćubela.

Comments are closed.