2.Memorijalni turnir „Zvonko Rančić“: RATOMIR OPAČAK I ZORAN MLADINEO NAJBOLJI !

Noventa i braća Ćubela na vrhu boćarske “Serie A”: LEO BRNIĆ SVJETSKI REKORDER !
15 prosinca, 2019
JUNIORSKI BOŽIĆNI TURNIR: Jadran Grančić debitirao za reprezentaciju Hrvatske !
4 siječnja, 2020

2.Memorijalni turnir „Zvonko Rančić“: RATOMIR OPAČAK I ZORAN MLADINEO NAJBOLJI !

Tradicionalno se na Gripama održava Božićni boćarski turnir i tako već godinama, da bi isti doživio promijenu naziva u „Memorijal Zvonko Rančić“ u čast legendarnog boćara i boćarskog djelatnika. Na ovogodišnje, drugo po redu, izdanje Memorijala se prijavilo 60-ak igrača u sklopu 28 ekipa koje su predvodio trofejni reprezentativac Pero Ćubela.

Publika je tokom završnih utakmica (četvrtfinale, polufinale i finale) zaista imala što vidjeti. Četvrtfinale je ponudilo prilično očekivane ishode, da bi Ratomir Opačak, Zoran Mladineo, Ivan Žuljević i Duje Pirić u polufinalu stigli izbaciti braću Ćubela i rođake Grančić. Pokazalo se da sat i 15 minuta trajanja utakmice i u igri na domaćem igralištu su Opačak i Mladineo te Duje i Ivan krupan zalogaj pa i za najveće zvijezde hrvatskog boćanja. U odličnoj igri tokom polufinala, a i finala, članovi najboljeg kluba Dalmacije BK Sokol Orbico, Ratomir Opačak i Zoran Mladineo su stigli do ove prestižne titule pobjedom 8:2 u finalu.

Radi se o dva boćara iznimno poštenog odnosa prema igri koji već preko tri mjeseca neumorno treniraju ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom. Na taj način su ovi pravi sportaši svoju šansu temeljito izgradili, a na kraju je potpuno zasluženo iskoristili. Treći igrač kod pobjednika je bio Zdenko Bosančić, dok je nagradu za doprinos boćanju ugledao i marljivi Hrvoje Ostojić, koji je kao treći igrač stigao do bronce sa Perom Ćubelom i Brankom Ćubelom.

Zanimljivost je da je slavodobitni dvojac igrao finale i prošle godine kad su Hrvoje Balić i Vinko Kragić bili za nijansu bolji. Već vremešni, ali potpuno predani boćar Ratomir Opačak nije skrivao, još od rujna, da se sprema za Memorijal te da namjerava ove godine slaviti, što se na kraju pokazalo točnom prognozom. Završnim utakmicama su prisustvovali članovi obitelji Rančić na poziv povjerenika za memorijal Branka Ćubele, a Zvonina kći Renata je dodijelila odličja najboljima.

Zoran Mladineo i Ratomir Opačak

Izvor: Boćarski savez SDŽ

Comments are closed.