Obranili naslov: MARINKO GULIĆ I PETAR BILOKAPIĆ PONOVO NAJBOLJI U KARAKAŠICI

Legendarni topnik iz Rude: JURE JUKA RADMAN
29 svibnja, 2016
Senzacija finala i nezapamćeni preokreti: IZNENADILI KRALJEVE JUŽNE BALOTAŠKE HEMISFERE
30 svibnja, 2016

Obranili naslov: MARINKO GULIĆ I PETAR BILOKAPIĆ PONOVO NAJBOLJI U KARAKAŠICI

Petar Bilokapić Marinko Gulić Miro Bradarić

Petar Bilokapić, Miro Bradarić (kao oformitelj ekipe “CB Forum”) i Marinko Gulić

Doći u finale Karakašice ove godine bilo je teže nego ikad do sada. Konkurencija je bila nestvarno jaka. Mate Kesić, Slavko Maretić, Marinko Gulić i Petar Bilokapić su navedeno uspjeli učiniti dva puta za redom.

Utakmica je ponudila potpunu neizvijesnost, iako je rezultat na kraju bio 2:0.

Gulić i Bilokapić su bolje otvorili prvi set, vodili 15:9. Ipak, gosti izlaze na 15:15. Tada briljantni Gulić otima posljednjom balotom punat na 15 centimetara, u trenutku kada je partija mogla ići na obje strane. Točnije, o toj baloti ovisio je cijeli set, a možda i meč.

Drugi set bolje otvaraju gosti. Izlaze na respektabilnih 13:9. Tada Gulić i Bilokapić ubacuju u višu brzinu i preokreću stvari, a protivnika ostavljaju na 13 punata za konačnih 2:0, odnosno 16:15 i 16:13.

Ovim se Gulić pridružio Marinu Ribičiću u podjeli drugog i trećeg mjesta u „Poretku za kralja bakelita 2016“ po „dalmacijabalote.com“ ili rezultatski, zasada, najuspješnijeg igrača u 2016. godini. U stopu ih slijedi Marijan Botica, a Petar Bilokapić je po istom sinoć postao vodeći igrač. Konačni rasplet „bitke“ za najboljeg balotaša regije donijet će ipak drugi dio sezone.

Comments are closed.