Odigrana prva polovica 1.HBL: SVE MANJE NEJASNOĆA I BISTON KAO PRIČA STOLJEĆA !

Zaostali susreti HŽBL: U DERBIJU LANČA I GRUBIŠA ZA KOMIŽU, VOJKOVIĆ ZA LABIN !
4 veljače, 2021
Hrvatska ženska boćarska liga: KOMIŠKE SLAVILE U LABINU !
15 veljače, 2021

Odigrana prva polovica 1.HBL: SVE MANJE NEJASNOĆA I BISTON KAO PRIČA STOLJEĆA !

Mladen Vuleta i Dinko Botica – BK Otok

Odigrano je i 7.kolo 1.HBL – jug i 1.HBL – sjever, koje nam je dalo još neke odgovore na pitanja o tome gdje tražiti klubove za playoff, a gdje putnike za drugi rang natjecanja.

U sklopu 1.HBL – jug, Otok i Metković su očekivanim pobjedama potvrdili kandidaturu za playoff (prve 3 pozicije). U derbiju kola je Sokol Orbico savladao Hajduka Rašicu te tako pokazao da čvrsto drži priključak sa vodećima. Ne samo da ga drži, nego je velika vjerovatnost da će bez obzira na odlične izvedbe i Otoka i Metkovića upravo Sokol u playoff, a netko od gore navedenog dvojca na poziciju 4. Sokol protiv Otoka u idućem kolu u Splitu igra za praktički 3 i pol boda, jer je u Sinju odigarao 13:13 te bi eventualnom pobjedom protiv Otoka stigao na samo tri boda zaostatka (i bolji međusobni omjer). Takva, “2 i pol” boda je prednost koju će bilo kome biti jako teško održati. Metkovića tek čeka gostovanje u Splitu, jednako kao i Imotskog, tako da će ono što smo najavili u osvrtu na prošlo kolo, vrijediti do kraja prvenstva, a to je: Tko preko Sokola misli u playoff ili u Superligu dogodine, morati će pronaći neke druge varijante.

Ipak, priča broj 1 i dalje nije nitko od gore navedenih. Glavna tema je Biston, čiji igrači i dalje sakupljaju bodove, ali i respekt prema, praktički, drugoligaškim igračima sa juga. Nije badava drugi rang natjecanja na jugu onaj koji je na glasu kao “nemilosrdan”. Sve će to dobro doći “momčadi stoljeća” u Dalmaciji, kako bi što pripremljenija ugledala završnicu. Biston je slavio nad Komolcem 8:18 i praktički zacementirao poziciju 1. Niti dva teška gostovanja u iduća dva kola (Imotski i Metković) neće utjecati na konačan ishod tablice, pa čak i da te utakmice Biston izgubi. Neće se sezona Bistona suditi ni u Imotskom ni u Metkoviću, a glavno i jedino pitanje je hoće li igrači biti spremni za one najvažnije utakmice, a to su polufinale i finale lige. Dalmacija prvaka čeka punih 30 godina, a ako ga dobije onda će se on zvati Biston.

Na sjeveru su također stvari sve jasnije do čak potpuno jasne. Istra Poreč je dodatno zacementirala broj 1. Pula će teško van druge pozicije, a glavni pretendent za posljednje mjesto u playoffu je Riječki Vargon, obzirom da je Zrinjevac upisao još jedan poraz.

Imaju zagrebčani nešto lakši raspored, ali četiri boda bi se moglo pokazati kao previše za dostići u drugom dijelu prvenstva.

Kukuljanovo jest pokazalo neke kvalitete, ali kontra ovakvih Marinića i institucije kakva je Pazin, teško će bilo tko do Superlige.

Braća Ćubela (Biston) i Zoran Mladineo (Sokol)

Comments are closed.