Oglasio se najbolji – Pero Ćubela: “AKO DJECA VIDE DA PLAZA I KALE IGRAJU BOĆE… “

Brnaze 2022 – REZULTATI UŽIVO !
26 srpnja, 2022
Preokret na Barutani: LOVRE KALINIĆ 21:17 ANTONIO PLAZIBAT !
27 srpnja, 2022

Oglasio se najbolji – Pero Ćubela: “AKO DJECA VIDE DA PLAZA I KALE IGRAJU BOĆE… “

Pero Ćubela (desno)

Pero Ćubela, zlatni boćar sa Mediteranskih igara 2018. godine i dvostruki uzastopni osvajač 1.HBL sa BK “Biston”, svojevrsni lider Bistona, a time i najvažnije ime u dalmatinskom boćanju ovog momenta, je posjetio Barutanu te se obratio javnosti.

“Svaka čast organizatoru turnira i meča, jer ako djeca vide da Antonio Plazibat i Lovre Kalinić igraju boće ili balote, nebitno o kojoj se disciplini radi raffa, volo, bakelit, vjerovatnost da će dijete uzeti boću i sutra biti dio našeg sporta je nekoliko puta veća. Drago mi je što sam imao priliku vidjeti ovu odličnu atmosferu na Barutani. Ovo je super stvar, jer Plaza i Kale su uzori mladima sa pokrićem. Globalne zvijezde bez mrlje u karijeri.”

Pero se dotakao i igračkih vještina aktera: ” Za Lovru se vidi da ima iskustva, očito to voli, a Plaza na svoj način kroz šalu pristupa svemu pa i ovome. Odlična kombinacija. Drago mi je da se projekt izrealizirao i nema dvojbe da će ovo imati širi spektar pozitivnih posljedica po boćanje.”

Ćubela je taj koji je u većini slučajeva onaj kojem se boćari i balotaši dive i za koga navijaju. Ovog puta njegova ekipa nije bila dio utakmice, ali je Pero uveličao utakmicu svojim dolaskom i javno podržao projekt. “Lijepo je kada ljudi navijaju za vas. Zato je naša dužnost lokalnoj sredini vratiti dio te podrške. Ova utakmica će utjecati na pozornost mladih ka boćanju kao sportu u godinama pred nama, a to nema cijenu.” – zaključio je ovaj istinski vođa i prvak.

Podsjetimo, Pero Ćubela je bio prvi, za sada i jedini, gost u emisiji “PodcaST” među boćarima, gostovao je u polusatnoj emisiji u boćanju na HRTu i mnogim drugim emisijama, što je pokazatelj da Pero za budućnost svog sporta uvijek ima vremena, a što se tiče Plazibata i Kalinića, oni su ovom utakmicom zauvijek zakročili u svijet balota i boća, pa će i naš portal njihove karijere u matičnim sportovima ubuduće pratiti sa respektom prema onom što su boćanju i balotanju dali na Barutani.

Comments are closed.