OMIŠ POJEDINAC: Marin Ribičić prvi finalist – Drugo polufinale veliki derbi !

Završeno ekipno Petanka Prvenstvo Hrvatske: BK DALMATINO NAJBOLJI !
5 rujna, 2020
Breaking news ! DOGODILO SE ONO NEOČEKIVANO – UTAKMICA ZAVRŠILA … DANAS !
7 rujna, 2020

OMIŠ POJEDINAC: Marin Ribičić prvi finalist – Drugo polufinale veliki derbi !

Nadmetanje koje je ugledalo svoje već sedmo izdanje opet i iznova nudi veliko zanimanje publike, igrača i balotaških analitičara je Omiš – pojedinačno klasično.

Omiš je nepresušan izvor rivalstava u balotama, kao i novih igrača željnih uspjeha. Igrač koji u spomenutom ima iznimno značajne zasluge je legendarni Marin Ribičić. Svako malo izleti neki njegov “štićenik” kojeg Marin pouči balotanju do solidnog nivoa igre. Epiteti su to koji će ovog istinskog znalca igre pratiti zauvijek, a prva knjiga koja će nešto detaljnije opisati njegov lik i djelo je u pripremi.

Jedan od tih, sve kvalitetnijih, igrača je Ivo Eterović, koji je stigao do četvrtfinala Omiša gdje ga je zaustavio Zdravko Katušić Švabo. Švabo će snage odmjeriti sa odličnim prvarom i pojedincem, popularnim “Studenim”. Taj meč polufinala kao da je već počeo, a karta više će se za ovaj spektakl tražiti od sada do početka utakmice, u to nema sumnje. Rivalstvo je to koje traje već godinama.

Pobjednik utakmice će se u finalu suprostaviti upravo Marinu “Il Mentoreu” Ribičiću, koji je u sklopu prvog polufinala pobjedio izrazito čvrstog pojedinca Milivoja Juginovića Midu te tako opravdao ulogu blagog favorita. Mida je imao set i šansu za slavlje pred kraj drugog seta. Ribičić je izvukao drugi set i uvjerljivo slavio u trećem za ukupnih 2:1. Ipak, Juginović će lako naći utjehu, jer Anu Juginović (kći) čekaju mnoga svjetska i europska natjecanja u godinama pred nama, obzirom da se radi o najboljoj raffa igračici u Hrvatskoj. EP u Austriji je bio uvod u jednu nadamo se veliku i uspješnu karijeru.

Marin Ribičić (gore desno)

Comments are closed.