Otok izgubio dva ili dobio bod?! BISTON, ISTRA I PULA I DALJE VODEĆI !

POZIV HBS-a – polaganje za petanka boćarske suce !
27 veljače, 2021
Stigao na male ekrane ?! KAKO RASTE MIT O NAJBOLJEM NAKLIČKOM IGRAČU SVIH VREMENA !
28 veljače, 2021

Otok izgubio dva ili dobio bod?! BISTON, ISTRA I PULA I DALJE VODEĆI !

Najzanimljiviji mogući rezultat je ponudila utakmica 10.kola 1.HBL jug Komolac – Otok u vidu neodlučenog ishoda i 13:13. Takav ishod je Otoka ostavio o blagoj prednosti u odnosu na Sokol Orbico, ali i u zaostatku u odnosu na Metković, koji jedini sada mnogo toga drži u svojim rukama, pogotovo nakon slavlja na teškom gostovanju u Imotskom. Otočani zaista igraju sezonu iz snova, ali već smo najavili da vaditi se na Sokolu, koji je uvjerljivo pobijedio Primoštena u gostima, nije nikome pretjerano izgledna opcija. Osim prednosti nad Sokolom, Otok drži i 7 bodova prednosti u odnosu na Hajduk Rašicu, koji u nekoj soluciji može stići do 9 ili 12 bodova u preostala četiri kola. U takvoj situaciji Otoku ovaj bod može biti jako važan da zadrži poziciju 4 koja na jugu vodi u kvalifikacije za Superligu 2021/2022, ako ga pri tom Sokol prestigne na poziciji broj 3.

Prvi na tablici jest i ostati će Biston, kojem je jedini preostali zadatak regularnog dijela sezone tempirati formu za playoff. Broj izbačaja brzinaca i štafete Bistona će u završnici odrediti mnogo toga, pa čak po nekim mišljenjima i samog prvaka Hrvatske. Marin Ćubela i Marino Miličević mogu izbaciti 161 do 162 boće u “jačoj” varijanti unutar tri trke, ali i 157 do 158 boća u skromnijoj varijanti, a upravo te brojke bi mogle dosta stvari presuditi na kraju, jer ako njih dvojica budu na visini zadatka Bistona će biti jako teško savladati, bez obzira što baškovođani ipak neće igrati finale u svojoj dvorani.

U 1.HBL sjever su favoriti stigli do očekivanih pobjeda u 10. kolu, a Zrinjevac od 11. do 13. kola ima šansu okrenuti zaostatak u odnosu na Vargona u borbi za playoff i poziciju 3. Vargon iduće kolo ide aktualnom prvaku, BK Pula, dok će u 13. kolu Zrinjevac u Zagrebu dočekati Vargona. Zanimljivo će biti pratiti i utakmicu Marinići – Zrinjevac u sklopu 12. kola koja može značajno utjecati na poredak na kraju. Poziciju broj 1 će okupirati Istra Poreč ili Pula, ovisno o tome tko slavi u velikom derbiju u Poreču u sklopu 13. kola, gdje je Istra nedvojbeno u određenoj prednosti.

Kada je borba za ostanak na sjeveru u pitanju, i Kukuljanovo i Funtana će imati svoje prilike, a preduvjet za iste je slavlje u međusuobnom dvoboju, koji je na rasporedu iduće, 11. kolo. Ipak, bez obzira na sve Pazin i jedne i druge dočekuje doma, a Marinići će do kraja imati dovoljno prilika kako bi spriječili iznenađenje. Iako, boća je okrugla, a u sportu je sve moguće.

Marino Miličević i Marin Ćubela – dva igrača čija će forma odlučiti prvenstvo

Comments are closed.