Stigao na male ekrane ?! KAKO RASTE MIT O NAJBOLJEM NAKLIČKOM IGRAČU SVIH VREMENA !

Otok izgubio dva ili dobio bod?! BISTON, ISTRA I PULA I DALJE VODEĆI !
28 veljače, 2021
HŽBL: Ženski boćarski klub Komiža ostvario sedmu pobjedu u sedam utakmica !
28 veljače, 2021

Stigao na male ekrane ?! KAKO RASTE MIT O NAJBOLJEM NAKLIČKOM IGRAČU SVIH VREMENA !

Mate Pavešković u dresu reprezentacije Hrvatske

Na sve strane su se vrtili pozivi jedno hladno veče u mjesecu veljači godine 2021. Zvala je Dalmacija, Lika, Primorje, Istra, Slavonija i dijaspora. Linije iz Njemačke su se jako kasno utišale.

Razlog je bio završetak jednog neobveznog razgovora „oca i sina“ u sklopu TV serije „Blago meni“. Ivan Pavić kojeg igra Joško Ševo je tu večer postao potpuno poznat među onim balotašima koji za njega još nisu do tada bili čuli, a nakon što je Borisu Paviću kojeg igra Filip Križan kazao: „Moran večeras bit doli, igramo protiv ovih nakličana, a za nakličane igra oni Mate“…

Inače, Mate je jako širok pojam i potpuno je nezahvalno spekulirati što je i da li je nešto autor teksta htio kazati, ali dijaspori i balotaškom puku u Hrvatskoj asocijacije su krenule prema Mati Paveškoviću.

Tko je Mate Pavešković u balotama:

Radi se o igraču rođenom 1980. godine i psihološki najčvršćem ili jednom od par najčvršćih balotaša svih vremena u Dalmaciji. Igrač je to koji je osvojio veliki broj nadmetanja u „Bakelitu“ u Dalmaciji i po velikoj većini mišljenja jedan od dva do tri najbolja igrača u „Bakelitu“ danas uz Luku Žuru. Pavešković je jedan od nositelja igre boćarskog kluba „Naklice“ uz odličnog U-23 reprezentativca Duju Pirića. Svojim stavom i pristupom, kako igri tako i mladim igračima, Mate Pavešković je uzor mnogim igračima ne samo na Naklicama i Tugarama nego diljem Dalmacije, što mladi često napominju.

Rezultat po kojem je stavio točku na “i“ svojoj ostavštini u balotama je prvo mjesto na boćarskom nadmetanju reprezentacija iz međunarodnog Raffa kalendara u disciplini pojedinačno klasično iz 2018. godine. Tada je Hrvatska boćarska raffa reprezentacija dobrano „zatresla“ boćarski svijet dominacijom u Turskoj.

Nakon toga, stigao je postati i prvim povijesnim MVP-em ili najkorisnijim igračem finalnog turnira 1.HRL ili Prve Hrvatske boćarske raffa lige, odvevši BK „Naklice“ do naslova prvaka zajedno sa legendarnim Damirom Pirićem. Također, statistički (po postotku pobjeda) je najuspiješniji raffa boćar od pokretanja lige do danas.

Mlade nade boćara i balotaša dolaze, ali ovaj istinski balotaški „vuk“ nikako nije kazao svoje zadnje.

Doček zlatnog reprezentativca po povratku iz Turske – 2018. godina

Comments are closed.