Otok na 7 bodova u tri kola: HAJDUK I BISTON REMIZIRALI U DUBROVNIKU – ŠTAFETA 58/61 !

Sve više zvijezda na “Split Openu 2020”: TONI BAŠIĆ SE UKLJUČUJE U RAFFA BOĆANJE !
14 studenoga, 2020
Stiže li Jon na utrku za Kralja bakelita 2020?! KATUNI I TUGARE PREMA STATUSU GRAND SLAMA !
15 studenoga, 2020

Otok na 7 bodova u tri kola: HAJDUK I BISTON REMIZIRALI U DUBROVNIKU – ŠTAFETA 58/61 !

Matko Pendo i Miro Petković

Koliko nam je već ubuđenja pružila prva Hrvatska boćarska liga u svega tri kola nam samo daje potvrdu koliko Volo ligaško boćanje posjeduje ono nešto više i koliko ideja Denisa Peršića o Superligi ima čvrst temelj, bez obzira što ona nebi išla na ruku, na jedan način, nekim drugim projektima poput Raffa lige. Ipak, to je realnost, a draž koju daje momčadsko Volo boćanje je zaista bez premca. Raffa daje draž u igri 1 na 1, strategiji igre, a boće morate pogađati sa prave strane u većini slučajeva, što se vidi i po talijanskim ligama, a osjeti se i u Hrvatskoj Raffa ligi kako kvaliteta igre raste. Volo boćanje… istekne vrijeme… rezultat 10:10 ekipno i sportska bitka na tri terena. Neprocenjivo.

Biston je doživio onaj idealan scenarij, a taj je remi protiv Hajduka u gostima. Bod kao kuća i mnogo lekcija. Biston je “visio” veći dio utakmice, a Hajduk je igračima Bistona kojima 2.HBL-jug nije bila u radijusu interesa i hrvatskoj boćarskoj javnosti pokazao da su klubovi koji su stigli iz te lige u 1.HBL jako konkurentni. Mnogo konkurentniji od sjevera (izuzev BK Marinići). Zapisnik i “gume” će zavarati, jer Hajduk Rašica ima solidne trkače, samo ih je potpuno odmarao za tlo. Tlo na kojem se nijedan prvoligaš s njim neće naigrati.

Tog istog Hajduka je deklasirao Komolac. To nam dovoljno govori o kakvoj se ekipi tu radi. Ekipi nešto (iako ne previše) manje širine rostera, ali ekipa koja ima igrača koji je bolji od svih na rosteru Hajduka pojedinačno. Isti taj Komolac je izgubio od Otoka. Otoka, koji već ima sedam bodova u tri kola i čiji igrači iz dvorane “ne izlaze” na dnevnoj bazi. Ako u Sinju netko misli do laganih bodova, onda bi si trebao otežati planiranja.

Sokol i Metković su višegodišnji dokazani prvoligaši, pa možemo reći da će osim Primoštena (i Bistona koji će biti prvi) nekoliko klubova tražiti put u playoff. Među njima bi mogao biti i Imotski koji, da podsjetimo, na rosteru ima Maria Grančića, između ostalih.

U skupini sjever će kvartet tražiti šansu za prva tri mjesta. I to Istra Poreč, Zrinjevac, Vargon i Pula kao branitelj naslova. Pazin i Marinići su 5 i 6, dok su Funtana i Kukuljanovo van šansi za ostanak u lizi, i sve to po izdvojenom mišljenju.

Skupina sjever nas je danas lišila neizvijesnosti, iako smo od Pazina u Poreču očekivali nešto bolji otpor. Više energije i želje su pružili Marinići u Puli, a osim svega navedenog se pokazalo da stream koji nudi HBS ipak značajno odskače od onoga što se moglo vidjeti u Primoštenu, Poreču i Dubrovniku. Streamovi u Poreču i Dubrovniku su dosta solidno izgledali, ali na četiri terena, bez rezultata i nešto bližeg kadra, naprosto to nije na tom nivou. Niti blizu, a u neku buduću superligu bi HBS u svim solucijama trebao ući sa streamom na tjednoj bazi.

Štafeta Marin Ćubela, Marino Miličević je pogodila 58 boća od 61 izbačaja, a mi čekamo potvrde o vrijednosti tog rezultata, za koji nam se čini da je jednak onom Živolića i Guština iz prošle sezone. Ono što je sigurno jest da 61 izbačaj bez gaženja linije spada u nadljudska dostignuća. Miličević i Ćubela su u top formi.

Marino Miličević i Marin Ćubela

Comments are closed.