Ivan Penga umalo: MIRO MRKONJIĆ I TONI BAŠIĆ SLAVILI U DVA „MARATONA“

Sinjani uspješni sa 16:15 16:15: TOMISLAV BAŠIĆ ĐOMBA SLAVIO NAD LEGENDOM
2 veljače, 2017
Tko su najbolji mesari među balotašima: BRACO I RADIĆ NE POSUSTAJU
7 veljače, 2017

Ivan Penga umalo: MIRO MRKONJIĆ I TONI BAŠIĆ SLAVILI U DVA „MARATONA“

Toni Bašić Marijo Rodić

Toni Bašić i Marijo Rodić

Da će ponajbolji (po mnogim mišljenjima) sinjski balotaš Petar Bilokapić i Igor Milas biti u konkurenciji za titulu u Jesenicama smo znali, ali nismo znali da je talentirani Ivan Penga ovoliko daleko dogurao u turniru.

Naime, mlada nada je prošla već preko nekoliko teških prepreka da bi na kraju ipak zapela na poznatom balotašu po staro-dalmatinskim pravilima Miru Mrkonjiću. Penga je pružio značajan otpor, ali u bitku za nasljednika Jure Juke Radmana, kao osvajača posljednjeg pojedinca u Jesenicama, će poznati tugaranin Mrkonjić.

Spomenuti Bilokapić i Milas su pobijedili Damira Delića Lolu i Mirka Stanića sa tijesnih 2:1, te tako opravdali ulogu favorita u tom meču.

U posljednjem meču ništa se nije znalo do posljednje balote. Da se Marijo Rodić prošle sezone nije šalio dokaz je i ova godina, koju je otvorio fantastično. Istovremeno, Toni Bašić spada u najveće talennte bakelita. Boće (željezo) ne vidi niti na fotografijama, a za bakelit trenira po nekoliko sati dnevno. U dvoboju navedena dva mladića slavio je onaj iz Dubrave i to 14:12 u trileru trećeg seta, te tako pokazao da se rad uvijek isplati. Bašićev mogući dodatni uzlet očekujmo ove sezone.

Ivan Penga Miro Mrkonjić

Ivan Penga Miro Mrkonjić

Petar Bilokapić Igor Milas Damir Delić Lola Mirko Stanić

Bilokapić, Milas, Delić i Stanić

Comments are closed.