Sinjani uspješni sa 16:15 16:15: TOMISLAV BAŠIĆ ĐOMBA SLAVIO NAD LEGENDOM

Mate Kesić i „Karlovačko“ ponovno zajedno: KAŠTELA KAO POZNATA DESTINACIJA
31 siječnja, 2017
Ivan Penga umalo: MIRO MRKONJIĆ I TONI BAŠIĆ SLAVILI U DVA „MARATONA“
4 veljače, 2017

Sinjani uspješni sa 16:15 16:15: TOMISLAV BAŠIĆ ĐOMBA SLAVIO NAD LEGENDOM

Tomislav Bašić Đomba Damir Delić Lola

Tomislav Bašić Đomba i Damir Delić Lola

Bliži se deseta godina otkako je legendarni balotaš Damir Delić Lola osvojio par u Omišu. To je turnir koji ga je gurnuo u balotašku besmrtnost, i nadmetanje koje predstavlja jedan od ciljeva u karijeri njegovog talentiranog protivnika iz Jesenica Tomislava Bašića Đombe.

Da je smjena generacija u balotama na pomolu, već je poznato. Stoga ni pobjeda mlade nade iz Dubrave nimalo ne čudi. Druga mlada nada Toni Bašić prvu „meč“ loptu je u finalu Omiša ove godine propustio, a ista uskoro i nedvojbeno čeka njegovog povremenog suigrača i današnju zvijezdu dana Tomislava Bašića Đombu. Ništa od toga neće proći bez prismotre, kako samog Lole, koji u Omišu još ni blizu nije rekao svoje zadnje, tako ni Joze Bašića, legendarnog dubrovskog igrača koji jednako kao i Lola, Omiš u svojoj kolekciji također ima. Do tada Đombu u Jesenicama čeka sve samo ne lagan posao.

Sinjani do tijesne pobjede u odličnoj utakmici:

Osim Đombe na terene Jesenica izišli su i sinjani, Mate Botica Balota i Ivan Šušak Niper, te u zaista nevjerovatnom meču pobijedili ekipu koju predvodi Ivica Vujević iz Omiša i Miloš. Vujević spada u „staru gardu“ odličnih igrača sa omiškog područja, čije je najbolje ipak iza njega, ali dvojici ovako renomiranih igrača iz Sinja parirati sa 16:15 i 16:15, govori nam da odlični Ivica Vujević nije zaboravio igrati balote. Štoviše, dio analize ponudio nam je veliki analitičar iz Jesenica Romeo Tomaš: “Ovo je najbolja od ukupno osamdeset odigranih utakmica, a da je i poražena ekipa pobijedila, nebi bilo nezasluženo. Svaka čast objema ekipama na izvedbi.”

Mate Balota Botica Ivan Šušak Niper Ćuta Ivica Vujević

“Balota”, “Niper”, Miloš i Vujević

Comments are closed.