Petanka prvenstvo Hrvatske: BRANKA BILANDŽIJA KAO SNAGA DALMATINO !

FINALE KULTNE TROJKE: Pajo Brkić, Luka Žure i Petar Bilokapić na vrhu Omiša !
18 kolovoza, 2020
Makarska istok 2020: PRIJAVE DO 30.8. – Početak nadmetanja 1.9.2020
25 kolovoza, 2020

Petanka prvenstvo Hrvatske: BRANKA BILANDŽIJA KAO SNAGA DALMATINO !

Zaista je fantastično na koji način je Milan Gnjidić uspio posložiti prvo povijesno Petanka natjecanje ispred Hrvatskog boćarskog saveza.

Otac Hrvatske Petanke je onaj epitet koji će zauvijek biti dio Gnjidićevog rezimea. Ništa od navedenog nije bilo lako uspostaviti, štoviše. Nadalje, ima i ona stara iz naroda “Tko radi, taj i griješi”, ali je sigurno da onaj tko ništa ne odradi ne može niti pogriješiti.

Kako doznajemo, Petanka komisiju za razvoj, čiji je Miln predsjednik, čeka dorada u vidu infrastrukture, za što postoje i određena usmena obećanja iz Grada Šibenika, u kojem je ova grana boćanja i krenula. Klubovi su se već privikli na “prijavu ekipa”, suca kao onog tko je zadužen za kontrolu utakmice i ono ostalo do čega HBS, kao svjetski priznat savez, jako drži.

Favoriti za naslov:

U procesu se klubovima (Zaton i Vodice) dogodila nespretnost prilikom prijave utakmice. Ipak, sve to neće spriječiti odličnu ekipu Zatona da pokuša pomrsiti račune vodećem Dalmatinu u sklopu završnice.

Osim Dalmatina i Zatona, završnicu bi po izdvojenog mišljenju mogao vidjeti i Šibenik (ili možda Vodice ?!). Dakle, vrlo vjerovatno boćarski znalci koji su igru učili od legendarnog Ivana Lambaše protiv Milana Gnjidića. Izgleda da bi drama mogla biti na vrhuncu u Vodicama, gdje će se odigrati finalni turnir triju najboljih ekipa.

Branka Bilandžija kao nositeljica igre BK “Dalmatino”:

Ipak, bez obzira na mnogo odrađenog posla oko organizacije prvenstva, sam Gnjidić nije zapostavio roster svog Dalmatina, pa je tako registrirao veliku zvijezdu šibenskog boćanja i balotanja, Branku Bilandžiju. Od ove bivše reprezentativke u Softballu se očekuje dominacija u prvom pojedincu i mješovitim disciplinama u drugoj i trećoj fazi utakmice, pa možemo reći da će Lambašini dečki sa Brankom imati pune ruke posla, a publika u Šibeniku i šire sa zanimanjem čeka rasplet ovog povijesnog događaja za Hrvatsko boćanje.

Comments are closed.