FINALE KULTNE TROJKE: Pajo Brkić, Luka Žure i Petar Bilokapić na vrhu Omiša !

Najava velikog finala Omiša: NEDJELJA 18:30 I OGLED LEGENDI !
15 kolovoza, 2020
Petanka prvenstvo Hrvatske: BRANKA BILANDŽIJA KAO SNAGA DALMATINO !
19 kolovoza, 2020

FINALE KULTNE TROJKE: Pajo Brkić, Luka Žure i Petar Bilokapić na vrhu Omiša !

Zaista fantastično finale jednog od najvažnijih nadmetanja sezone je imala priliku gledati publika u Omišu. Iako su prognoze govorile da će ekipa Petar Bilokapić, Luka Žure i Pajo Brkić u otvoru imati priliku riješiti utakmicu, to se pokazalo netočnim. Naime, Luka, Pajo i Petar su otvorili vodstvom 14:7 prvi set, da bi Ivan Šošić, Dinko Botica i Vele Maretić spomenuti zaostatak pretvorili u 14:16 i prednost 0:1 u setovima. Momci su na taj način nedvojbeno napravili iskorak ka tituli i anulirali startnu prednost favorita, što je malo tko očekivao.

Kad tome pridodamo nešto skromniju finalnu izvedbu Paje Brkića na prvaru i Petra Bilokapića na pucaču, lako je zaključiti po kojem receptu su dečki stigli do pobjede: Ima igrača koji imaju bolji omjer protiv Luke, ima igrača koji imaju manje i veće serije pobjeda protiv Luke, ali Luka je taj koji je četverostruki kralj bakelita i koji je na duži vremenski period sposoban proizvesti više titula od bilo kojeg drugog igrača. Igrališta Omiša su ona koja mu pogotovo odgovaraju, gdje je ujedno najtrofejniji igrač inače kroz povijest nadmetanja. Luka je taj koji je tokom finala sve propuste suigrača vješto pokrivao, a sve šanse koje je dao protivnik znalački koristio te odveo svoju momčad na tron.

Igrališta Omiša su takva da igrač na korektoru u trojci ima šansu odigrati koju “balotu više”, obzirom da je konfiguracija terena takva da je “sakrivena balota” iza “kratkih balota” naprosto često nerješiva zagonetka za protivnika. Također, potrebno je ponekad pogoditi balotu iz zraka. U svemu tome i još mnogo toga ostalog Luka Žure je neprikosnoven. Pajo Brkić je nosio ekipu veći dio turnira, klasa Petra Bilokapića je neupitna što je u zbroju sa igračkom genijalnošću Luke Žure rezultiralo potpuno zasluženom titulom.

Sve zajedno sada čeka Masters (parovi 2+1) gdje se očekuje da će se rješavati titula “Kralj bakelita 2020”.

Comments are closed.