AKTIVNI TURNIRI ZA MLADE U 2023.g. ! Izmjena cjenika i kako gratis oglasiti “grand” turnir ?!

Projekt “Mladi u boćanje kreće”: TURNIR U BAKELITU ZA MLADE – SLIME !
23 ožujka, 2023
Pet mladih prijavljeno u Rastovcu: JOŠ 7 MJESTA SLOBODNO ZA “DJEČJI TURNIR” !
26 ožujka, 2023

AKTIVNI TURNIRI ZA MLADE U 2023.g. ! Izmjena cjenika i kako gratis oglasiti “grand” turnir ?!

NADMETANJA ZA MLADE U DALMACIJI TOKOM 2023. GODINE:

SLIME – Zvone (097/640-9315) – status: TURNIR JE U FAZI PRIJAVE IGRAČA.

KATUNI KREŠEVO BRDO – Mirko (095/914-5120) – status: TURNIR JE U FAZI PRIJAVE IGRAČA.

RASTOVAC – Ivan (091/497-5555) – status: TURNIR JE U FAZI PRIJAVE IGRAČA.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Od 2023. godine vrijedi nova cijena oglašavanja turnira u bakelitu na portalu dalmacijabalote (vidi u tekstu ispod). Da bi organizator u novoj godini stigao u poziciju bilo koji turnir za odrasle oglasiti besplatno, potrebno je izvršiti organizaciju natjecanja za mlade u bakelitu sa 12 igrača, tj. pojedinaca na lokaciji, a prije početka nadmetanja za odrasle. Također, ako organizator ima namjeru natjecanje oglasiti na portalu, a nije u poziciji organizirati natjecanje za mlade do početka natjecanja za odrasle, tada organizator plaća oglas u punom iznosu, ali organizacijom natjecanja za mlade ostvaruje pravo oglašavanja “gratis” svih natjecanja u tekućoj godini i svih natjecanja u idućoj godini, koja se održavaju po organizaciji natjecanja za mlade.

Dakle, nakon što organizator organizira natjecanje za mlade u bakelitu, od tog trenutka mu je oglas za svako daljnje natjecanje za odrasle besplatan za tekuću i za iduću godinu. To pravo organizator zadržava i dalje na način a organizira jedno natjecanje za mlade godišnje, po dole navedenom formatu.

“Gratis” varijanta vrijedi samo za lokacije koje organiziraju najmanje jedno “grand” nadmetanje za odrasle godišnje.

Primjer: Dicmo je oglasilo turnir, tamo je zasada prijavljeno preko 200 ekipa. Ukoliko tokom zime dok taj turnir traje, organizator organizira turnir sa 12 mladih igrača/ica u “Pojedincu”, svako daljnje oglašavanje na portalu mu je besplatno do iduće zime, kada nastavlja koristiti “gratis” varijantu. Ukoliko se turnir za mlade ne organizira u navedenom periodu, organizatoru i dalje ima mogućnost oglasiti turnir za odrasle po dole navedenoj cijeni.

Lokacije bez “grand” nadmetanja u godini oglas plaćaju u punoj cijeni bez obzira što eventualno organiziraju natjecanje za mlade. Također, organizatori koje na lokaciji imaju boćarski raffa klub kao domaćina lige (1.HRL) se na portalu mogu oglašavati besplatno tokom čitave godine.

Primjer: Turjaci na lokaciji imaju 1.HRL od 5. do 10. mjeseca u godini. Tako je bilo i tokom 2022. godine, pa za tekući turnir koji se u 104 dalmatinca organizira po “grand” uvjetima i nadalje, oglašavanje preko portala za organizatora je besplatno.

Redovan cjenik glašavanja za 2023 i nadalje:

1.799,00 kn za najavu natjecanja te najavu finala, dvaju polufinala te najavu četvrtfinala skupno.

FORMAT NATJECANJA ZA MLADE – KAKO NAJJEDNOSTAVNIJE PROVESTI NATJECANJE:

“Nadmetanje za mlade” ili “Dječiji turnir u bakelitu” za igrače sa nepunih 17 godina (punih 16 ili manje godina na dan ždrijeba), koji prima 12 takvih mladih igrača u igri “Pojedinac”.

Mladi igrači igraju u 4 skupine, svaka skupina po 3 igrača, na način da igraju dvije partije do 12 punata (u skupinama se ne igra treća partija). Za pobjedu igrač dobiva 3 boda, za neodlučeno 1 bod za poredak u grupi. Dva od tri igrača iz svake skupine idu u četvrtfinale. Nakon toga natjecanje mladi nastavljaju po kup sustavu, do kraja.

U toj priči bi portal “dalmacijabalote” po potrebi osigurao pehar za pobjednika nadmetanja za mlade te medalje za tri prvoplasirana igrača, u sklopu projakta “Mladi boćari Dalmacije”. Rezultati nadmetanja za mlade će biti vidljivi na portalu tokom njegovog trajanja, što će se osigurati komunikacijom portal – organizator.

U startu se provodi samo početni ždrijeb na kojem svaki od mladih igrača sudionika dobiva “broj”. Nakon toga se natjecanje odvija po skupinama i “kosturu” koji je unaprijed definiran po “Bergeru”. Ukupan broj utakmica tokom trajanja turnira za mlade je 19, a “kostur” nadmetanja za mlade u bakelitu izgleda ovako:

Comments are closed.