POJEDINAC ČIŠLA 2021. Jozo Sičić osvojio naslov !

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE 2021: Ivan Načinović najbolji igrač natjecanja !
27 srpnja, 2021
Katuni Kreševo Brdo: ŽDRIJEB 3.KOLA !
28 srpnja, 2021

POJEDINAC ČIŠLA 2021. Jozo Sičić osvojio naslov !

Jozo Sičić

Još uvijek oni najzagriženiji pratitelji balotaške igre pamte odličan turnir u Čišlima, kojeg su organizirali popularni Ante, potom i Brada, a koji se održavao pored Crkve u tom prekresnom mjestu u Poljicima. To nadmetanje je još 2009.godine, tada šesnaestogodišnjeg Juru Stanića prezentiralo balotaškoj javnosti. Jure je osvojio turnir u pojedincu u najsnažnijoj mogućoj konkurenciji, a koja imena su tada igrala “pod putom” je tema za jednu drugu priču.

Ovo je priča o nastavku tradicije balotanja u Čišlima, koja se njeguje na jednom drugom terenu, u drugačijoj konkurenciji igrača, ali u jako sličnom formatu natjecanja. Naime, u tamošnjem nadmetanju u disciplini pojedinac u finalu su se susreli Jozo Sičić i Nikola Šaškor. U jako dobroj igri više je znanja i pripremljenosti imao Sičić te tako zasluženo osvojio titulu.

Zanimljivost je svakako da je Šaškor, čija je popularnost u Čišlima usporediva sa Katarinom na jugu, imao znatno veći broj bučnih poklonika uz igralište, što je Sičić izdržao do kraja i osvojio turnir.

Comments are closed.