POLUFINALE KEP-a ! BK Biston iz Baške Vode ispisao povijest dalmatinskog boćanja !

GRABOVAC 2021: Milo Ruščić i “Zele” idu po 2000 bodova !
17 lipnja, 2021
OSVOJIO RAVNICE ! A onda najavio 4000 bodova i slavlje u Grabovcu – odmah naišao na otpor !
20 lipnja, 2021

POLUFINALE KEP-a ! BK Biston iz Baške Vode ispisao povijest dalmatinskog boćanja !

Boćarski klub Biston iz Baške Vode je, nakon što je slavio u sklopu final foura prvenstva Hrvatske, ostvario još jedan povijesni rezultat. Naime, Biston je 19.06.2021, savladao slovensku BK Skala u okviru četvrtfinala KEP-a te se tako plasirao u polufinale Kupa Europskih prvaka u boćanju.

Podsjetimo, dosada su naši prvaci Europe bili Zrinjevac iz Zagreba (1997.) Trio iz Buzeta (2008.), a priliku za ponoviti taj rezultat će imati i Biston. Predsjednik Matejas Jozipović je odmah u prvoj godini projekta dosegao, po mnogim mišljenjima, vrhunac. Prvak države i Final four Kupa Europskih prvaka je nešto što nijedan boćarski klub u Dalmaciji dosada nije uspio ostvariti.

Navedeno ne znači da je Biston do ovog vrijednog rezultata došao bez muke. Slovenski boćari su baškovođane držali do kraja susreta “na konopcima”. Ipak, trupe Ive Topića su izdržale nalete Skale i slavile sa ukupnih 12:10.

Kada je najvažnije, opet je najbolji bio Marin Ćubela. Konstantan je kao i u dosadašnjem dijelu sezone bio Marino Miličević, a točku na “i” je stavio vođa ove ekipe Pero Ćubela.

Trojica reprezentativaca su odradili šta se od njih očekivalo. Polufinale i finale “KEP-a” bi se trebalo igrati u studenom, a Biston je navodno osigurao usluge igrača koji je “strah i trepet” južne balotaške Hemisfere, najboljeg igrača od Dubaca do Konavala, vanserijskog boćara Mara Baje.

Braća Ćubela, Miličević, Ante Grančić, Bajo, Vedran Crnčević, Ivan Galić, Miro Mihaljević, Luka Jozipović i ostali igrači Bistona su oni koji će u vremenu pred nama zasukati rukave i pokušati titulu prvaka Europe donijeti u Dalmaciju.

Suprostaviti se talijanima i francuzima u završnici neće biti lako, niti je Biston favorit u toj igri. Ipak, Matejas Jozipović je osigurao svoje mjesto u kući slavnih balotaša sa svim što je dosada napravio za dalmatinsko boćanje, a ako kroz četiri do pet godina Biston bude prvak Europe, Jozipovićevo mjesto u “Hall of fameu” balotaša će biti jako blizu ulazu.

Zapisnik sa ove povijesne utakmice pogledajte u tekstu ispod:

Comments are closed.