Posljednje četvrtfinale Stobreča: KLEMENT UGRIN I MATE KESIĆ IMALI POBJEDU, ALI…

GDP SLOVENIJA OPEN: Hrvatska ženska reprezentacija izvela nezamislivo
4 prosinca, 2018
Tradicionalni turnir Čondić Commerce Kaštela: MATE KESIĆ LICE TURNIRA
5 prosinca, 2018

Posljednje četvrtfinale Stobreča: KLEMENT UGRIN I MATE KESIĆ IMALI POBJEDU, ALI…

Nakon što je Mate Kesić već tradicionalno postao lice odličnog turnira u Kaštelima, o čemu više potražite OVDJE, sinoć je zajedno sa jednim od 16 “All Star” igrača iz tekuće, 2018. godine, Klementom Ugrinom stigao zaslužiti nominaciju za fair-play potez sezone.

Naime, u Stobreču se trebalo odigrati posljednje četvrtfinale. Ivan Iko Palaversa i Mate Pavešković protiv Mate Kesića i Klementa Ugrina. Sve je bilo spremno za odličan meč. Slobodnih mjesta u dvorani jako malo, a onda ozljeda Ike Palaverse na zagrijavanju. Od prije “načeti” lumbalni dio leđa nije izdržao i Iko je morao na klupu.

U tom trenutku, s pravnog aspekta gledajući, rješenje je bilo pobjeda bez igre i prolaz u polufinale para Ugrin/Kesić. Ipak, Ugrin i Kesić jednoglasno donose odluku o zamolbi organizatoru da odgodi utakmicu na nekoliko dana kako bi Palaversa bio spreman za meč. Momci su ovim prekrasnim potezom još jednom dokazali da je poštena igra, „fair play“, iznad bilo kakve pobjede pa čak i u najvažnijim utakmicama.

Podsjetimo se da su ovu hvale vrijednu nagradu portala „dalmacijabalote.com“ 2016. godine zaslužili Ivica Brkić, Luka Žure i Lukša Bratim, a 2017. godine Tonći Jerić i Denis Ramljak, o čemu se zapisi vrše kroz našu rubriku “Godišnja postignuća”. Također, tročlano “Povjerenstvo za procjene i odluke” portala sagledava situaciju iz 2015. godine kada je ozljedu, upravo u Stobreču, u toku utakmice zaradio legendarni Anđelko Domikulić Đela, a korektni protivnik prekinuo utakmicu na nekoliko dana pri rezultatu “1:0” i 9:7 u puntima u drugom setu, a sve zbog eventualno retrogradne odluke o dodjeli priznanja zaslužnim igračima. Takve geste sa sportskim predznakom su nedvojbeno najljepši dio prekrasne balotaške igre.

Comments are closed.