GDP SLOVENIJA OPEN: Hrvatska ženska reprezentacija izvela nezamislivo

Poznati parovi 2.kola: OBJAVLJEN ŽDRIJEB U 104 DALMATINCA
4 prosinca, 2018
Posljednje četvrtfinale Stobreča: KLEMENT UGRIN I MATE KESIĆ IMALI POBJEDU, ALI…
5 prosinca, 2018

GDP SLOVENIJA OPEN: Hrvatska ženska reprezentacija izvela nezamislivo

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija u sastavu Nives Jelovica, Tanja Grubiša (Labin), Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB), predvođena trenerima Čedom Vukelićem i Vjekoslavom Matetićem, napravila je pravi podvig u Ljubljani plasiravši se u finale turnira u četvorkama GDP Slovenija Open.

Riječ je o mješovitom žensko-muškom turniru glavnina kojeg je odigrana u boćarskoj dvorani Krim, na kojem je sudjelovao 16 ekipa. Najbolje hrvatske boćarice su do finala redom pobijedile tri muške momčadi, u osmini finala selekciju slovenske regije Dolenjske 6:0, u četvrtfinalu selekciju Nove Gorice 13:1, te u polufinalu mlađu seniorsku (U-23) reprezentaciju Slovenije 13:6. No, finale su s maksimalnih 13:0 izgubile od zvjezdane selekcije slovenske regije Gorenjske za koju su igrali Davor Janžič, Uroš Vehar, Damjan Sofronievski i Jasmin Čauševič, sva četvorica svjetski prvaci, od kojih je Janžić aktualni u parovima i preciznom izbijanju, a u kolekciji ima ukupno pet svjetskih zlata.

Na turniru je nastupila i hrvatska mlada seniorska reprezentacija u sastavu Mateo Načinović (Pontese, Italija), Marin Ćubela (Noventa, Italija), Antonio Prlaguzić (Vargon, Rijeka) i Karlo Šaban (Sv. Jakov, Jadranovo) koja je porazom 8:5 od selekcije Slovenske Istre ispala u osmini finala.

Izvor: Istarski boćarski savez

Comments are closed.