POSTAVLJENA OGRADA: Igrališta “Tamo di je sve počelo” u Tugarama dobila konačan izgled !

Gradonačelnik Grada Omiša primio reprezentativca Hrvatske u boćanju Ivana Čorića !
29 rujna, 2021
REPREZENTATIVCI IDU NA DUPLU KRUNU: BK Biston i BK Brela u finalu kupa BSŽSD !
29 rujna, 2021

POSTAVLJENA OGRADA: Igrališta “Tamo di je sve počelo” u Tugarama dobila konačan izgled !

Jedno od dva igrališta u Podumima – Tugare

Ekipa iz mjesnog odbora Podume iz Tugara u suradnji sa Gradom Omišom već duže vrijeme pokušava igrališta za balote na kojima su se igrali prvi turniri sa bakelitnim balotama dovesti u stanje kakvo ta igrališta zaslužuju.

Najprije je vrijedna ekipa iz Poduma proširila igrališta i uredila podlogu, koja se kroz godine potrošila. Nakon toga je uslijedilo postavljanje ograde koja odvaja igrališta od obližnje ceste, kako bi se zaštitila, ponajprije, nepredvidiva djeca od auta. Posljednji čin u toj priči je današnje postavljanje ograde, koja publiku štiti od udaraca balota sa kojima se igra u terenu. U moderno doba balotanja i sa “pucačima” kojima bakelitna balota putuje brzinom od oko 100 km/h, zaštitna ograda je nužnost.

Neka igrališta imaju ogradu koja je visoka oko dvi i pol metra, poput onih u Brnazama ili Karakašici. Ona u Tugarama je nešto niža, ali u svakom solučaju balotaško zdanje u Podumima, koje je nekada (1989.g) znalo primiti i nekoliko tisuća ljudi danas je dobilo konačan i respektabilan izgled.

Specifičan raspored terena (jedan iza drugog) u Tugarama (Podume)

Comments are closed.