Potravlje: PRIJAVE BLIZU KRAJA

Snimili poziciju: „FAIR PLAY“, MORA I VUK NA DJELU
3 svibnja, 2016
Diljem Dalmacije: „ŠOFERI“ NE POSUSTAJU. POMELI VELIKOG FAVORITA
4 svibnja, 2016

Potravlje: PRIJAVE BLIZU KRAJA

?

Dujo i Mario thumb

Mario Gašpar (desno) u društvu legende sinjskog balotanja Duje Medije

Iako je izvlačenje parova prvog kola tek oko 20.05. a do njega nam preostaje još više od dva tjedna, sve oni koji rado posjećuju Potravlje zanimat će informacija da se prijave bliže kraju.

Naime, broj ekipa u turniru je limitiran i organizator je jako ne sklon povećavanju broja ekipa u odnosu na ono što publika Potravlja gleda svake godine. Za konačnu popunu potrebno je svega desetak ekipa. To naravno nije slučajno, a organizator je (kao i mnogi drugi kvalitetni organizatori, kojih na sreću sviju nas ima) na glasu kao pravi ambasador balota i čovjek bez mrlje u balotama.

Jako teško će te doći do igrača koji popularnog Mlađu ne respektira. Nitko od ozbiljnih gostujućih igrača iz Kaštela, Omiša i Splita u dugogodišnjoj tradiciji odigravanja nema nijednu, a kamoli ozbiljnu, primjedbu na Mlađin doprinos balotama.

Kontakt:

Ako se vidite kao dio jedne od preostalih desetak ekipa na turniru, Mlađu će te dobiti na kontakt 098 / 537 – 109.

Lice turnira: Onaj tko ne zna kako do lokacije, možda zna kako do kuće Maria Gašpara, s obzirom da je igralište „Mariova livada“,a kuća je nasuprot igrališta. Stoga, nije ni čudo što je „Super Mario“ ili „Mario iz Potravlja“ ili „ Mario iz Argentine“ tako vatren i kvalitetan igrač. On sa praga naprosto uskače u igralište, a idealna je prilika da se podsjetimo što je o Mariu Gašparu rečeno u svježijoj prošlosti kao jednom od najboljih igrača regije u 2015.godini:

Podsjetnik – Mario Gašpar: Samozatajni i šutljivi momak iz Potravlja svakih par godina napravi odličan rezultat i osvoji nekoliko turnira. Takva je bila i 2015.godina kada je osvojio sinjski turnir na koji baš svaki gostujući igrač sa zadovoljstvom dolazi. Inače, „kralj dužine balote“ je igrač is najboljim urođenim osjećajem za dužinu od svih igrača. Oni koji su pratili završnicu turnira na Hanu vjerovatno do danas ne vjeruju viđenom, gdje je Mario nestvarnim potezima u finalu i polufinalu nekoliko puta pobrao aplauz kompletnog auditorija. Njegove balote mogu falit po pravcu, ali gotovo nikad po dužini. U svome „zidu“ (najspecifičnija šponda u Dalmaciji) u domaćem Potravlju je valjački neprikosnoven, iako bi taj zid ove godine mogao doživjeti stanovite promjene po informacijama sa terena.

Forte mu je valj. A valjač u paru i trojci prirodne pozicije. Poprilično podcjenjen kao korektor, s obzirom da jako dobro igra gumu, a ni pucanje mu nije strano. Njegov skriveni, ipak prisutni temperament zna bit i kontraproduktivan za ekipu. Takve ekipu teže pobjeđuju kad ne igraju dobro. Problem protivnika je to što je skromnom Mariu loša igra pravi raritet, a on kao takav na svoje dane jako teško pobjediv.

?

Mario iz Argentine

Comments are closed.