Poznati finalisti Omiša: TONI BAŠIĆ „UKRAO ŠOU“ ZA PRVU ZAVRŠNU UTAKMICU

Danas polufinale Omiša: „GLJEV“, IVICA BILOKAPIĆ I JANKO DEVIĆ U FINALU GLAVICA
2 studenoga, 2016
Brat na brata: MIRO BRADARIĆ MARINERO I ANTE TOMAŠEVIĆ U ZAVRŠNICAMA
3 studenoga, 2016

Poznati finalisti Omiša: TONI BAŠIĆ „UKRAO ŠOU“ ZA PRVU ZAVRŠNU UTAKMICU

tomislav-basic-tomo-toni-basic-ivan-susak-niper-cuta

Toni Bašić, Ivan Šušak Ćuta i Tomislav Bašić

Bez obzira što nam je „zima“ pred vratima, ljetni turniri još uvijek privlače veliki dio publike. U Omišu je jučer bilo navijača kao u sred turističke sezone. Sam ždrijeb, koji se održao prije odigravanja polufinala već je puno rekao, s obzirom da su tri ekipe imale želju izbjeći Luku Žuru i Lukšu Bratima i još uz to svoj meč igrati na terenu broj 1, na kojem se igra finale.

Iz svega su najspretniji izišli Toni Bašić i Ivan Šušak Niper Ćuta (Tomislav Bašić Tomo nije ulazio u igru). Uspjeli su pobijediti Matu Kesića i Igora Žuljevića na terenu broj 1, rezultatom 2:0, iako je Mate Kesić bio igrač utakmice u njenom većem dijelu. Šušak i Bašić su držali jako zavidan nivo igre tokom cijelog meča. Oba seta su otvorili sa 10:3, da bi se Žuljević i Kesić u oba vraćali. U prvom setu se pri 10:12 vodstvu za Kesića i Žuljevića činilo da će oni, kao papirnati favoriti, slaviti. Ipak, neke fantastično reštane balote od strane jednog od najvećih talenata bakelita Tonija Bašića i izrazito tvrd Šuškov valj, presudile su utakmicu. Toni će ovim rezultatom dobiti priliku titulu prvaka odnijeti u Dubravu, što još od Joze Bašića nije uspio baš nitko.

U drugom polufinalu, također ista priča u oba seta. Marijan Botica i Tonći Čizmić imali su velike prednosti, 13:6 i 13:4. Oba seta su ostali na 13 punata. U prvom setu je Luka Žure dugo „čekao“ Lukšu Bratima. Na kraju ga je i dočekao. Bratim je poznat po tome da jako rijetko odigrava loše onda kada se lomi partija. Tako je bilo i sinoć. Uz to, još jednom se pokazalo da je valjanje na najzahtijevnijim pozicijama, a pogotovo percepcija igre koju posjeduje Luka Žure još uvijek za jedno koplje ispred onoga što imaju svi oni koji su svojom kvalitetom sve bliže Žuri. Treći igrač ekipe Ivica Pajo Brkić nije ulazio u igru.

luksa-bratim-luka-zure-ivica-pajo-brkic

Lukša Bratim, Luka Žure i Ivica Pajo Brkić

ivica-pajo-brkic-ivan-susak-jure-stanic-jure-juka-radman-tonci-cizmic

Jure Stanić i kapetani ekipa prije ždrijeba parova

Comments are closed.