Poznati finalisti Stobreča: NENO JURIČIĆ I MARIN RIBIČIĆ IDU U OBRANU TITULE

Upecali finale u Stobreču: LUKA ŽURE I LUKŠA BRATIM PRVI FINALISTI SA TEŠKIH 2:1
16 srpnja, 2016
Veliki meč ipak u 18:00 i “Live score”: FINALE BEZ „UDARACA ISPOD POJASA“, TABORI MIRUJU
17 srpnja, 2016

Poznati finalisti Stobreča: NENO JURIČIĆ I MARIN RIBIČIĆ IDU U OBRANU TITULE

Neno i Marin thumb

Marin Ribičić i Neno Juričić

Jučerašnjim slavodobitnicima Luki Žuri i Lukši Bratimu koji su se prvi plasirali u finale, danas su se priključili Marin Ribičić i Nediljko Neno Juričić. Oni su u tri neizvijesna seta svladali Denisa Ramljaka i Hrvoja Milavića.

Nakon dva relativno lagana seta rezultat bio 1:1. Treći set ponudio je pravu dramu. Čak je bilo i 10:10, kao pokazatelj potpune neizvijesnosti i izjednačenosti ekipa. Tada Milavić i Ramljak izlaze na 12:10, a Ribičić i Juričić smanjuju na 12:11.

Presudna ruka i potez utakmice:

Na 12:11 na Ribičićevu aktivnu, ali blago dugu balotu i nižu od bulina, Milavić briljantno odgovara cikanom balotom i to u duploj meti. Ribičić tada donosi odluku bez presedana i odlučuje naslanjati balotu i isključuje pucanje kao opciju, stavljajući potpunu odgovornost na sebe. Naslanja bulina i „polusakriva“ ga iza svoje sada potpuno aktivne i kratke balote. Ramljak ipak uspijeva briljantno riješiti poziciju pogotkom iz drugog pokušaja. Međutim, još briljantnije jedan od „ministara gume“ Neno Juričić istu još fenomenalnije odigrava za tri velika punta.

Nakon toga borbeni Milavić i Ramljak izlaze i na 13 punata. Međutim, posljednju ruku samo malo lošije odigravaju, što opet odlični Ribičić i Juričić vješto kažnjavaju za pobjedu.

Najava velikog finala od strane organizatora:

Sutra u 17:30 na rasporedu je veliko finale. Ono će nam dati, po izdvojenom mišljenju, najveću balotašku poslasticu uopće. Ona je dvoboj Ribičić – Žure na prvaru. Radi se o bližanju balote na najvećem svjetskom nivou. Bez obzira što među mlađim, a poprilično kvalitetnim igračima postoje „življa“ rivalstva, kada je kvaliteta aktera u pitanju, ovo je rivalstvo broj 1 u ovom momentu.

Prognoza finala i kratka analiza:

Mnogo toga ovisiti će i o suigračima, a prvi na potezu bi mogao biti prekaljeni Nediljko Neno Juričić. Iako, nijedan pucač se duplih meta sigurno neće napromašivati. Po izdvojenom mišljenju, dvoboj Žure – Ribičić u smislu prosječne udaljenosti bulin-balota, sigurno će pripasti Žuri. Ipak, dvoboj njih dvojice, čak i kao prvara pripasti će onome tko dobije utakmicu. Ako je netko svjestan da je balotaški par momčadska igra, to je Marin Ribičić. On se nikada nije koristio onom starom balotaškom zabludom: “Ja igrao odlično, suigrač podbacio, pa smo zato izgubili”. Isto tako, ako nadigra Žuru jedan na jedan, a da Bratim pritom briljira, šanse su mu jako male. Naravno, sve ono što zna on, zna i “najveći od najvećih” Luka Žure. Dobre igre i taktike na, doslovno, svjetskom nivou neće nedostajati. Po izdvojenom mišljenju šanse su 50:50, a onaj tko misli da o bližanju balote želi naučiti nešto novo, bolje, više i drugačije, stolica u tribini je pravo mjesto za to. Svi skupa uživajmo u ovom prazniku balota.

Marin Ribičić Luka Žure

Luka Žure vs Marin Ribičić

Comments are closed.