PRECIZNO IZBIJANJE: Marinko Norac Kevo “Pike” srušio svjetski rekord !

KORAK BLIŽE TITULI U 1.HBL-jug: Hajduk Rašica slavio u Imostskom 11:13 !
20 veljače, 2022
13. kolo boćarske Superlige: BISTON ZACEMENTIRAO JEDINICU !
20 veljače, 2022

PRECIZNO IZBIJANJE: Marinko Norac Kevo “Pike” srušio svjetski rekord !

Marinko Norac Kevo Pike u društvu igrača Bistona

Na prvenstvenoj utakmici u Sinju između BK “Otok” kao domaćina i BK “Biston” kao gosta Marinko Norac Kevo je oborio svjetski rekord u disciplini Precizno izbijanje.

S obzirom da su igrali zadnja ekipa na tablici i prošlogodišnji državni prvak te trenutno vodeća ekipa u prvenstvu, pobjednik nije bio upitan. Krajnji rezultat je bio 8:18 za goste iz Baške Vode. Bez obzira na ukupnu inferiornost Otočana u odnosu na Biston, Otok je pokazao da u svojim redovima ima igrača koji može parirati “zvijezdama” Bistona. U preciznom izbijanju Marinko Norac Kevo, popularni “Pike” je bio izuzetno raspoložen za igru i postigao rezultat svjetskih razmjera. Pogodio sve ciljeve (boće i buline) od prve do petnaeste pozicije te tako sakupio 48 punata prije prvog promašaja.

Radi se o još jednom povijesnom uspjehu dalmatinskog boćanja, kojeg je Pike stigao ostvariti pred očima igrača koji su prekinuli 30 godina dug post, kada je boćarska titula Volo prvaka u pitanju. Podsjetimo, dalmatinsko boćanje se od 2017. godine razvija strelovitom uzlaznom putanjom u odnosu na do tada uobičajenu trajektoriju, a Pikeov doseg je pravi šlag na 11 dalmatinskih boćarskih titula (koliko ih je Dalmacija i klubovi iz četiri dalmatinske županije držala u jednom trenutku), od kojih je ona Bistonova iz 2021.godine nedvojbeno najznačajnija.

Comments are closed.