Preminuo legandarni boćar i balotaš Ivan Kapitanović “Stric Buđa”

Kako izgleda najteži ždrijeb u povijesti balota: MATE, DUJE, DADO I NENO U DUNDE !
21 listopada, 2020
MOGU I BEZ MARINERA: Juka Radman, Mate Kesić i Igor Žuljević u finalu “Dunde” !
23 listopada, 2020

Preminuo legandarni boćar i balotaš Ivan Kapitanović “Stric Buđa”

Ivan Kapitanović (desno) sa sinom Nikolom

Posljednjih par godina legendarni balotaš i boćar Ivan Kapitanović, ili kako su ga prijatelji balotaši uobičavali zvati “Buđa” ili “Stric” ili “Stric Buđa”, bio je bitku sa zdravljem, da bi 21.10.2020 na žalost preminuo.

Sahrana će se održati na mjesnom groblju u Ogorju 23.10.2020, a “Stric Buđa” će neizbrisivim slovima biti upisan u povijest balotanja u Dalmaciji.

Naime, upravo je Ivan Kapitanović poznat po tome da nije “trčao” za turnirima bakelita, a da je pri tom sve ili gotovo sve važne turnire stigao osvojiti. Najbolji primjer je onaj najprestižniji turnir, turnir u Omišu. Zajedno sa Velom Maretićem i Čolom 2011.godine, “Stric Buđa” je na nadmetanju briljirao i osvojio, tada i danas kultnu, trojku.

Osim navedenog, “Stric Buđa” je otac Nikole Kapitanovića, inače poznatog Hrvatskog boćara koji je već dosada ostavio veliki trag u boćanju u Dalmaciji, a u balotanju po staro dalmatinskim pravilima ono najbolje za njega tek dolazi.

Također, “Stric” je bio naprosto obožavan od strane balotaša, boćara i publike u Dalmaciji, od Kacunara, Stobreča i šire, a njegova ljubav prema najmlađim igračima, prema djeci u boćanju je nešto što istinski pratitelji boćanja nikad neće zaboraviti. Počivao u miru Božjem.

Niđo, Stric, Čole, Vele i organizator nadmetanja (Ivica) u Omišu nakon titule 2011.

Comments are closed.